12 Aralık 2007 Çarşamba

KAYISILI- ÜZÜMLÜ MUFFİN






2 yumurta
1 su bardağı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 " " süt ya da soda
10 adet kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
Vanilya
Kabartma tozu
2 bardak civarında un
Süslemek için damla çikolata
Kayısıları minik minik doğrayıp üzümle beraber iki dakika haşlıyoruz.
Bir kaba yumurtayi ve şekeri koyup köpük köpük olana dek cirpiyoruz,üzerine soda veya süt,sivi yag,kabartma tozu,vanilya ve yeterince unu ekleyerek kek karışımını hazırlıyoruz üzerine kayısı ve üzümleri de ekliyoruz ve muffin kalıplarına dolduruyoruz ;damla çikolata serpiştiriyoruz ,onceden isinmis firinda 160 derecede üzerleri kizarana dek pisiriyoruz...
Afiyet olsun

11 Aralık 2007 Salı

KOZ PATLICANLI KARNIYARIK TARIFI


KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK TARİFİ

malzemeler:
  • 6 adet küçük boy patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 200gr kıyma
  • 1 domates(ya da 2-3 yemek kaşığı domates sosu)
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 6-7 sap maydanoz
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, kırmızı biber, karabiber

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK ın yapılışı:

  1. Patlıcanları yıkayıp, alaca soyup tuzlu suda biraz bekletip acı suyunu çıkaralım
  2. Kuruladıktan sonra her tarafını sıvıyağ ile yağlayalım ve fırında (ya da tencerede kısık ateşte) közleyip ortalarını kaşıkla açarak fırın kabımıza yerleştirelim.
  3. Yağda soğanı ve kıymayı kavurup minik doğranmış biberleri ilave edelim.
  4. Üzerine doğranmış domatesleri ya da domates sosunu ekleyelim
  5. 1 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve toz biber ilave edip, 5-10 dakika suyunu çekene kadar pişirelim
  6. İndirirken biraz maydanoz ekleyelim.
  7. Patlıcanların içine yeterince doldurup, sarımsakları da patlıcanlara paylaştıralım
  8. Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, 1 su bardağı salçalı sıcak su ile fırına verelim. 
  9. Yaklaşık 200 derecede 15-20 dakika pişirelim
  10. Ya da tenceremizde pişirip sonradan 5-10 dakika fırında tutabiliriz..Bu lezzetini artırıyor. tercih size kalmış :)

Afiyet olsun


DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Eğer benim gibi bir kurabiye severseniz garanti ediyorum tepsiyi siler süpürürsünüz.! Çok mu iddialı oldu? Yoo gerçekten düşündüğüm bu...Bizim evden daha iyi bir test merkezi olur mu? Dört kişiyiz ve enteresan şekilde her birimizin damak tadı çok farklı.Buna bazen çevremiz de ekleniyor.Yaptığım yemek, pasta vs. her ne olursa biri beğense diğeri hoşlanmaz..Neyse detaya girmeyim şimdi. Netice: herkesten oybirliğiyle onay alındı ve bugün için yayınlamayı düşündüğüm muhteşem karnabahar çorbası kaldırıldı ; torpilli (!) olarak kurabiyelerimiz ön sıraya yerleşti.

125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 kahve fincanı pudra şekeri
10 kahve fincanı un
1 su bardağı toz fındık
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
Damla çikolata

*Yumuşakça tüm malzemelerimizi karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
*Elimize ceviz kadar parçalar alıp şekil verip damla çikolataya batırıyoruz.
*170 derecede beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.

Ben biraz fazla tutmuşum fırında, pembeleşmişti, siz takipte olun.
Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails