27 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

İşte bu da fasülyenin ennn sevdiğim hali...Yok bir de fasulye diblesini seviyorum pardon :) Karadeniz mutfağının bence çok güzel lezzetlerinden biridir o da..Yakın zamanda yapıp paylaşırım inşallah onu da ..Şimdi bu güzel fasulyenin tarifini görelim öncelikle ...

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ
Kerevizin bence en güzel hali bu...Salatasını da çok beğeniyorum ama zeytinyağlısı da çok çok lezzetli..Hele bir de portakalla pişerse harika oluyor.. Bence deneyin , beğeneceksiniz :)

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kereviz ve varsa tazecik yapraklarından bir iki sap( doğranmış)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan (varsa 10 tane arpacık soğan)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 portakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 limon suyu

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ in yapılışı:

  1. Yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağını tencereye koyun. 
  2. Havuçların kabuklarını soyun halka doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun. 
  3. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. 
  4. Kerevizleri küp doğrayıp, limonlayıp (kararmaması için) bekletmeden tencereye atın.Varsa körpe yapraklarını da doğrayıp ekleyin. 
  5. Tuzunu ilave edin. 
  6. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin. 
  7. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  8. İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın

Afiyet olsun

Not: *Dilerseniz ayva da ekleyebilirsiniz, o da yakışıyor. 
         
        

ZEYTİNYAGLI BROKOLİ TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ TARİFİ
Sofradan hafif kalkmak isteyenlere..
Sindirim sistemimde sorun yaşamak istemiyorum diyenlere...
Sağlıklı beslenmenin önemine inananlara...
Mutfakta fazla zaman harcamak istemiyorum diyenlere..
Buyurun o zaman tarife :

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 paket brokoli
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • ½ bardak zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 kaşık domates suyu veya püresi (kış için hazırladıklarımdan kullanıyorum)
  • 1-2 kesme şeker

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ nin yapılışı:

  1. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları biraz sarartalım.
  2. Küp doğranmış patates ve havucu ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Domatesleri  ekleyelim, on dakika pişirelim
  4. Temizlenmiş brokolileri ekleyip az sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
  5. Brokoliler yumuşadığında yemeğiniz hazırdır(çatal kontrolü)

Soğuyunca veya ılıkken yanında yoğurtla veya yoğurtsuz servis yapabilirsiniz.Son derece sağlıklı ve besleyici bir yemektir.


Not: -Suyunu kontrollü eklemenizi öneririm, kısık ateşte kendi suyunda pişen sebzeler daha lezzetli olur ama tümüyle susuz da olmamalı...
        - Fazla pişirmemeye dikkat edin, hem rengi solar, hem vitaminlerinin ölmesine sebep olur.
        - Tüm zeytinyağlı yemekleri ılımadan kapağını açmamaya özen gösterin.


Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails