10 Ekim 2007 Çarşamba

MEVSİM SALATASI VE DEĞİŞİK SALATA SOSLARI

MEVSİM SALATASI VE DEĞİŞİK SALATA SOSLARI
Tabii ki hepimizin bildiği ve uyguladığı içinde yok yok bir salata...Rokasından, kırmızı kıvırcığına,kiraz domatesi, yeşil soğanına,maydanozu salatalığına,yeşil biberi,mısırı teresine aklınıza ne gelirse tuz-limon- zeytinyağı sosuyla harmanlanmış ve doyulası olmuş.İlkay'a çok teşekkürler.

MEVSİM SALATASI

Malzemeler:

  • Kıvırcık salata
  • LOLLO ROSSA-Akdeniz kıvırcığı
  • Maydanoz
  • yeşil soğan
  • roka
  • tere
  • domates
  • salatalık
  • havuç

sosu:

  • limon 
  • zeytinyağı 
  • tuz
  • nar ekşisi

DEĞİŞİK SALATA SOSLARI

Elmalı vinegret sos

  • 1/2 su bardağı z.yağ
  • 1/2 su bardağı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Yarım avuç maydonoz
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber ( tane olursa daha iyidir)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ad kırmızı elma (kabukları soyulmuş ve çok ufak doğranmış)

Kekikli limon sos

  • 1/2 su bardağı taze limon suyu
  • 1/2 su bardağı elma sirkesi
  • 1 ufak diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker (esmer şeker varsa tercih edin)
  • 2 su bardağı zeytin yağ
  • Tuz ve karabiber
Tüm malzemeleri mikserde çırpın.hava almayacak şekilde dolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz.yağ dolabınızda donmuş olacaktır.kullanacağınız esnada çıkartıp birazını oda sıcaklığında çözdürüp kullanabilirsiniz.
Çok amaçlı bir salata sosudur..

Köz Biber Sos

  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Light yoğurt
  • Dereotu
  • Çok az sarımsak (esans verecek kadar )
  • Zeytin yağ (parlaklık ve lezzet için)
Light yoğurt harici tüm malzemeleri önce havanda dövün,ardından blanderda yoğurdu ekleyerek karıştırın.

Kıvırcık ve marul salatalarınız için çok iyi bir sostur.


SOSLU SEBZE SALATASI

SOSLU SEBZE SALATASI


SOSLU SEBZE SALATASI

Malzemeler:
  • Brokoli (miktarlarını kendiniz belirleyin)
  • Karnabahar
  • Havuç
  • Brüksel lahanası 
  • sarımsaklı yoğurt
  • Mayonez
  • Salçalı sos

 SOSLU SEBZE SALATASI nın yapılışı:
  1. Sebzeleri yumuşayana kadar  buharda "ayrı ayrı" haşlayarak servis kabımıza yerleştiriyoruz. 
  2. Her birinin pişme süresi farklıdır, ara sıra çatal kontrolü yapmayı ihmal etmeyin. 
  3. Sarımsaklı mayonezli yoğurdu komple sebze karışımının üzerine döşüyoruz
  4. 1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını hafif sulandırıp tereyağı ve zeytinyağı karışımında  hafif kavurup üzerine gezdiriyoruz
  5. Nane serperek servis yapıyoruz.

Çok pratik, sağlıklı ve besleyici...bence hemen denemeli :))

Afiyet olsun


KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Related Posts with Thumbnails