11 Ekim 2007 Perşembe

KIYMALI BEZELYELİ PİLAV

200 gr kıyma

3 kaşık tereyağı

2 adet kuru soğan

2 su bardağı pirinç

1 küçük bezelye konservesi

1 adet havuç rendesi

tuz

2 su bardağı kaynar su


Tuzlu suda 20 dakika beklettiğimiz pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp bekletiyoruz.Yağı eritip doğranmış soğanlarımızı pembeleştiriyoruz.Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Havuçları da ekleyip hafif soteliyoruz.Pirinci ekliyoruz.Yıkanmış bezelyeleri , kaynar suyu ve tuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.


KARTOPU(rafaello)

Bu güzel hindistan cevzli topları sevgili Hatice'de (portakal ağacı) uzun zaman önce görmüş ancak çok istediğim halde bir türlü deneme imkanı bulamamıştım.Kısmet bugüneymiş.Hepinize denemenizi tavsiye ederim.Çok güzel gerçekten ...Ben biraz ölçüleriyle oynadım (hindistan cevizini azaltıp süttozunu arttırdım) Biraz da değişik süsleme yaptım,değişik bir tat ve görüntü çıktı ortaya...teşekkürler Hatice...

İşte ölçüler:

  • 3-4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 200 ml çiğ krema


Hepsini karştırıp yoğuruyoruz.Minik toplar yapıp hindistan cevizine buluyoruz.Ben birazını,çöp çikolataya, birazını da antep fıstığına buladım.Buzdolabında bekletiyoruz.Çok basit değil mi?
Afiyet olsun

BALKABAKLI ETİMEK TATLISI


BALKABAKLI ETİMEK TATLISI

BALKABAKLI ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 1 paket etimek,
  • 2 poşet krem şanti,
  • Krem şanti için; 1,5 su bardağı soğuk süt.
  • 1 su bardağı hindistan cevizi,
Balkabağı katı için:
  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
  • Yarım paket margarin,
  • 1/2 su bardağı un,
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 kaşık toz şeker 
  • 4 su bardağı süt,
  • 1 paket vanilya,
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,

Yapılışı;
  1. Kabakları mümkünse bir kaç saat şekerle bekletip sulandıralım.(Değilse 1 çay bardağı su kullanalım)
  2. Kabakları yumuşayıncaya kadar önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte, varsa suyunu çekmesi için tekrar harlı ateşte pişirelim
  3. Patates ezeceğiyle ezelim ve ılıması için bir kenarda bekletelim
  4. Şerbet malzemelerini kaynatalım
  5. Etimekleri büyük dörtgen borcama dizelim
  6. Hazırladığımız şerbeti etimeklerin üzerine dökelim, çekmesi için bekletelim
  7. Muhallebi için; margarini eritip,unu ekleyip kavuralım
  8. Sütü biraz ılıtalım ve sürekli karıştırarak una ekleyelim
  9. Topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım(topaklanırsa el blendırı ile çırpalım)
  10. Toz şekeri  ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.
  11. Vanilyasını ekleyelim kapatalım
  12. Kabakları etimeklerin üzerine düzgünce yayalım
  13. Hazırladığınız muhallebiyi de kabakların üzerine yayalım
  14. 2 poşet krem şantiyi,soğuk süt ile çırpalım, muhallebinin üzerine yayalım
  15. Üzerine bol hindistan cevizi serpelim ve servise kadar buzdolabında bekletelim



Afiyet olsun



Related Posts with Thumbnails