14 Ekim 2007 Pazar

NAPOLYON TATLISI TARİFİ

NAPOLYON TATLISI TARİFİNAPOLYON TATLISI TARİFİ

Kesinlikle tavsiye edeceğim bir tatlı...Çok hafif ve yapımının çok kolay olduğunu göreceksiniz.Bana güvenin ve mutlaka deneyin pişman olmazsınız. Yiyen herkes çok beğeniyor.Hadi yapalım:

NAPOLYON TATLISI TARİFİ

Krema:


  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema
  • 4 kare milföy

Karamela sosu:


  • 1 su bardağı şeker
  • 4-5 kaşık su
  • 1 fiske tereyağı
  • 1/2 paket krema

NAPOLYON TATLISI YAPILIŞI


  1. Milföyleri fırında kızartıp, çıkınca minik minik kırıp parçalayalım
  2. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz.İnerken krema ve vanilyayı ekliyorz ve mixerle 5 dakika çırpıyoruz.
  3. Sos için şekeri tencereye ve ocağa direkt koyup karıştırarak eritiyoruz.Yakıyoruz yani.
  4. Eriyince bir kenara alıp krema, tereyağı ve suyu ekliyoruz.İyice karıştırıp soğuyana kadar bekletiyoruz.(Servis sırasında bal kıvamında bir akıcılığı olmalı.Eğer koyu olmuşsa az az sıcak su ekleyip hızlıca karıştırıyoruz) Sosumuz da hazır...
  5. Servise alırken tabağa krema +üzerine kırık milföy + karamela sos döküyoruz.Dilediğimiz gibi süslüyoruz.


Afiyetle yiyoruz.(sonra kalorileri yakmak için spor yapıyoruz.!!)



SUTLAC TARIFI

SUTLAC TARIFIFIRIN SUTLAC TARIFI
Kızım yemek yemeyi çok seven, damağına düşkün bir genç kızdır.Ve der ki;
-Anne, bir çok yerde sütlaç yedim, seninki gibisi yok.!
Bu onun fikri, teşekkür ediyorum ama isterim ki bir de siz deneyin...Sonra kendi düşüncenizi bana iletin.Yıllarca aradıktan sonra 5-6 yıl önce hemen herkesin beğendiği bir tarif bulduğum ve sizlerle paylaştığım için gerçekten çok mutluyum.
İşte tarifim:

13 Ekim 2007 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI

 ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI

Malzemeler:

  • ~20 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık),
  • ~15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), (ben biber kullanmadım ama size tarifin aslıyla anlattığım için yazıyorum)
  • *4-5 adet kuru soğan,
  • *2 baş sarımsak,
  • *1 yemek kaşığı domates salçası,
  • *1 yemek kaşığı biber salçası,
  • *2 su bardağı pirinç,
  • *1,5 çay bardağı zeytinyağı,
  • *1 yemek kaşığı toz şeker,
  • *Karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz,
  • *2 limon suyu (veya 3-4 kaşık nar ekşisi)
  • Maydonoz,nane,

yapılışı:

  1. Kuru patlıcanları, kaynar suya koyup çatal geçecek kadar haşlıyoruz. 
  2. Biberleri ise kaynar suda en fazla 5 dk. haşlıyoruz.. (Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir.)
  3. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsakları hafifçe kavuruyoruz, salçaları ilave edilip iyice karıştırıyoruz... 
  4. Yıkanmış pirinci ekliyoruz ve hafifçe kavuruyoruz...
  5.  Bir bardak sıcak suyla tuzunu, şekerini koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
  6. Baharatlar, maydonoz ve nane ekliyoruz.Harmanlıyoruz. . 
  7. Hazırlanan bu karışımı, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde dolduruyoruz.
  8. Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde diziyoruz.. 
  9. Üzerine biberler aynı şekilde dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpiyoruz..
  10. Dolmaların bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katıyoruz. 
  11. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz..
  12.  Pişmesine yakın limon suyu(ya da nar ekşisi) ilave ederek 10-15 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz. 
  13. Servise alırken ben üstlerine közlenmiş kare kesilmiş kırmızı biber koydum.Siz dilerseniz domatesle de pişirebilirsiniz.


afiyet olsun




Related Posts with Thumbnails