14 Ekim 2007 Pazar

TİRAMİSU TARİFİ

TİRAMİSU TARİFİTİRAMİSU TARİFİ

TİRAMİSU TARİFİ

Keki için :(dilerseniz hazır pastaban da kullanabilirsiniz)

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için :

  • 1 lt süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri(250gr) ya da mascarpone
Islatmak için :

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve(nescafe)

Üzerine Serpmek için


  • Kakao

TİRAMİSU TARİFİ

TİRAMİSU YAPILIŞI

  1. Yumurtaları bir fiske tuz ile iyice çırpalım.
  2. Şekeri ilave edip eriyinceye kadar(yaklaşık 5 dakika) çırpmaya devam edelim...
  3. Unun içine, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ilave edip karıştıralım ve yumurtalara ekleyelim.
  4. Yağlanmış unlanmış 26-28 cm çapındaki kelepçeli kalıba ya da 18x27 cm orta boy borcama dökelim. 
  5. 170 derece fırında kekimizi pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Kreması için de yumurta sarısı, şeker, un ve sütü tencerede önce iyice karıştıralım, sonra  karıştırarak a 3-4 dakika kaynatalım.
  7. Biraz ılınınca labne peyniri ve vanilyayı ilave edip mikser ile çırpalım.(Bu aşamada kar haline getirilmiş yumurta akları da ilave ediliyor orijinal tarifte ama çiğ yumurtaya karşı olduğum için ben eklemiyorum.)
  8. Kekimiz soğuyunca ikiye kesip, hazırladığımız granül kahve karışımının yarısı ile alt tabanı  ıslatalım.
  9. Islatılan kekin üzerine kremanın da yarısını sürüp, diğer pasta kekini kremanın üzerine kapatalım
  10. Aynı şekilde onu da ıslatıp, kalan kremayı düzgünce her yerine sürelim 
  11. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis öncesi kakao ile süsleyip servis yapalım

Afiyet olsun

Not: Daha pratik yapmak isterseniz hazır pandispanya ya da kedi dili bisküvi alıp kullanabilirsiniz.

YALANCI KREM KARAMEL TARIFI

YALANCI KREM KARAMEL TARIFI Tabii bu yalancısı..!.
Bir sürü krem karamel tarifi edindim yıllar içinde ama inanın en sevdiğim bu...Gerçekten hafif, lezzeti güzel ve yapımı çok kolay.Yumurtası olmadığı için 7-8 yumurtalı tariflerle mukayese edersek, kolesterole etkisi çok düşük.Hele bir de light süt kullanırsanız daha da azalır.Biliyorsunuz genç- yaşlı farketmiyor; çağın en ciddi sorunlarından biri.Çok değil belki ama dikkatli olmakta fayda var.
Bu tarifi de yıllar önce sevgili arkadaşım Yeşim'den almıştım.Canım sonra çok üzücü günler geçirdi; 2 yıl önce 19 yaşındaki evladını bir trafik kazasında kaybetti.Allah sabrını veriyor, dayanılır gibi değil ama elden gelir bir şey de yok ki...ecele çare var mı?

YALANCI KREM KARAMEL TARIFI

malzemeler:

kreması:

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı mısır nişastası( uyarı:ben artık GDO sebebiyle sadece buğday nişastası kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı şeker

karameli:

  • 1 su bardağı şeker

YALANCI KREM KARAMEL nasıl yapılır?

  1. Tüm krema  karıştırıp,kaynatıyoruz bir iki dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
  2. Altını kapatıyoruz
  3. 1 su bardağı şekeri tavada karamelize edip(eritiyoruz yani) kaselerimizin içine birer kaşık koyup, üzerine kremayı döküyoruz.
  4. Bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.
  5. Ertesi gün tabağa ters çevirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun

SAWYERLİ ÇİKOLATALI TATLI



1 paket sawyer bisküvisi(yaklaşık 25 adet)
1 poşet krem şanti
2 adet muz rende fıstık

Kreması:
1 kg süt
3 kaşık nişasta
3 kaşık un
1 bardaktan bir parmak az şeker
1 paket vanilya

Sosu:
3-4 kaşık kakao
8 kaşık şeker
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
Sadece iyice karıştırdıktan sonra ocakta pişiriyoruz.

Krema malzemelerini pişirip soğutuyoruz.Soğuyunca toz krem şantiyi ilave edip mixerle 5-10 dakika çırpıyoruz.Şekli tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.Bu malzemeleri sırayla birleştiriyoruz.
a)Dilerseniz benim gibi yüksek bir kalıba jelatin serip, içine bisküvileri dizip, krema+muz+sable+krema+muz yapıp bir saat dondurucuda tutup, kalıptan ters çevirerek çıkarıp üzerine çikolata sos döküp fıstıkla süsleyebilirsiniz.



Related Posts with Thumbnails