14 Ekim 2007 Pazar

REVANI TARIFI

REVANI TARIFI
REVANI TARIFI Sadece derim ki ,yıllardır yaparım; herkes tarafından beğenilen, az yağlı olması sebebiyle hamur tatlıları içinde tercih ettiğim, yapımı kolay bir tatlı...
***Herkes yapar, ama herkesin elinin lezzeti farklıdır. Hatta aynı kişinin iyi ruh haliyle ve kötü ruh haliyle, istekli ya da isteksiz yaptığı "aynı" yemek bile her zaman aynı lezzetde olmaz. Birebir aynı malzemeyi koysanız bile...Onun için önce mutfakta keyifli olmayı sağlamak gerekiyor. Yemeğe mutluluk katmak gerekiyor. Üzgün ve negatif bir haleti ruhiye ile yapılan yemekler hem kendi "sıkıntılı" olduğu gibi, yiyenleri de olumsuz etkiliyor. Onun için yumurta bile kıracaksak, diyorum ki arkadaşlar, pozitif olalım; hatta mümkünse olumlu dualar edelim...***

TİRAMİSU TARİFİ

TİRAMİSU TARİFİTİRAMİSU TARİFİ

TİRAMİSU TARİFİ

Keki için :(dilerseniz hazır pastaban da kullanabilirsiniz)

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için :

  • 1 lt süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri(250gr) ya da mascarpone
Islatmak için :

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve(nescafe)

Üzerine Serpmek için


  • Kakao

TİRAMİSU TARİFİ

TİRAMİSU YAPILIŞI

  1. Yumurtaları bir fiske tuz ile iyice çırpalım.
  2. Şekeri ilave edip eriyinceye kadar(yaklaşık 5 dakika) çırpmaya devam edelim...
  3. Unun içine, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ilave edip karıştıralım ve yumurtalara ekleyelim.
  4. Yağlanmış unlanmış 26-28 cm çapındaki kelepçeli kalıba ya da 18x27 cm orta boy borcama dökelim. 
  5. 170 derece fırında kekimizi pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Kreması için de yumurta sarısı, şeker, un ve sütü tencerede önce iyice karıştıralım, sonra  karıştırarak a 3-4 dakika kaynatalım.
  7. Biraz ılınınca labne peyniri ve vanilyayı ilave edip mikser ile çırpalım.(Bu aşamada kar haline getirilmiş yumurta akları da ilave ediliyor orijinal tarifte ama çiğ yumurtaya karşı olduğum için ben eklemiyorum.)
  8. Kekimiz soğuyunca ikiye kesip, hazırladığımız granül kahve karışımının yarısı ile alt tabanı  ıslatalım.
  9. Islatılan kekin üzerine kremanın da yarısını sürüp, diğer pasta kekini kremanın üzerine kapatalım
  10. Aynı şekilde onu da ıslatıp, kalan kremayı düzgünce her yerine sürelim 
  11. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis öncesi kakao ile süsleyip servis yapalım

Afiyet olsun

Not: Daha pratik yapmak isterseniz hazır pandispanya ya da kedi dili bisküvi alıp kullanabilirsiniz.

YALANCI KREM KARAMEL TARIFI

YALANCI KREM KARAMEL TARIFI Tabii bu yalancısı..!.
Bir sürü krem karamel tarifi edindim yıllar içinde ama inanın en sevdiğim bu...Gerçekten hafif, lezzeti güzel ve yapımı çok kolay.Yumurtası olmadığı için 7-8 yumurtalı tariflerle mukayese edersek, kolesterole etkisi çok düşük.Hele bir de light süt kullanırsanız daha da azalır.Biliyorsunuz genç- yaşlı farketmiyor; çağın en ciddi sorunlarından biri.Çok değil belki ama dikkatli olmakta fayda var.
Bu tarifi de yıllar önce sevgili arkadaşım Yeşim'den almıştım.Canım sonra çok üzücü günler geçirdi; 2 yıl önce 19 yaşındaki evladını bir trafik kazasında kaybetti.Allah sabrını veriyor, dayanılır gibi değil ama elden gelir bir şey de yok ki...ecele çare var mı?

YALANCI KREM KARAMEL TARIFI

malzemeler:

kreması:

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı mısır nişastası( uyarı:ben artık GDO sebebiyle sadece buğday nişastası kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı şeker

karameli:

  • 1 su bardağı şeker

YALANCI KREM KARAMEL nasıl yapılır?

  1. Tüm krema  karıştırıp,kaynatıyoruz bir iki dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
  2. Altını kapatıyoruz
  3. 1 su bardağı şekeri tavada karamelize edip(eritiyoruz yani) kaselerimizin içine birer kaşık koyup, üzerine kremayı döküyoruz.
  4. Bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.
  5. Ertesi gün tabağa ters çevirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails