19 Ekim 2007 Cuma

ANANASLI KEK



3 yumurta(oda sıcaklığında)

1,5 su bardağı şeker

150 gr erimiş becel margarin

1 su bardağı süt veya yoğurt

3 su bardağı civarında(kek kıvamı için gereken kadar) un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

5 dilim konserve ananas

4 kaşık kırık fındık

kiraz şekerlemesi ya da vişne


Şeker ve yumurtayı iyice mixerle çırpalım.Yağ, süt ekleyip hafifçe KAŞIKLA karıştıralım. Un vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyelim.

Kalıbımızın tabanını yağlayalım(kelepçeli kalııbınız varsa kullanabilirsiniz) Bolca toz şeker serpelim.Ananas dilimlerimizi döşeyelim.Aralarındaki boşluklara fındık serpelim ve hamurumuzu dökelim.170 derecede 35-40 dakika pişirelim. Çıkınca ılıyınca








KABAK DOLMASI

İç harcı:
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
doğranmış maydanoz
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 kg dolmalık kabak
üzerine: sarımsaklı yoğurt /dereotu

Kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyalım.Harç malzemelerini karıştırarak dolmalık içi hazırlayalım. Oyduğumuz kabaklara hazırladığıımız içi doldurup tencereye dizelim. Üzerlerine domates kapatalım. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirelim. Kabaklar yumuşayana kadar,kısık ateşte pişirelim. sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapalım.

Afiyet olsun

14 Ekim 2007 Pazar

CEVİZLİ YOĞURT TATLISI

Allah rahmet etsin, yengemin annesi Remziye teyze çok güzel yapardı, tarif o zamanlardan kalma...Ama vazgeçilmezlerimden...Yapımı kolay yemesi keyifli...Ruhları şad olsun.

4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Vanilya

Şerbeti:5,5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
5 dakika kadar kaynasın.
Yumurta ve şekeri çırpıp, diğer malzemeleri de ekleyerek kek kıvamında hamurumuzu hazırlayıp, kalıba dökelim ve aralıklarla cevizle süsleyelim.175 derece fırında pişirelim.Kek piştikten sonra şerbeti hazırlamaya başlayalım.Ilık keke kaynar şerbeti dökelim.Şerbetini çektikten sonra dilersek hindistan cevizi ile süsleyelim.
Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails