19 Ekim 2007 Cuma

EKOSE TART


Çocukluğumda annemin çok yaptığı ve bizim severek yediğimiz bir tarttı bu...Benim kullandığım (evde olan)marmelat rengi pek iç açıcı olmadığı için resim pek albenili değil ama lezzeti güzeldir, beğeneceğinizi düşünüyorum.


EKOSE TART

Malzemeler:

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 " vanilya
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • istediğiniz çeşit marmelat
yapılışı:

  1. Malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve 3/4 ünü yağlanmış kalıbımıza serelim.
  2. Üzerine marmelat sürelim .Kalan hamurdan ince şerit çubuklar yapıp kareler oluşturalım. 
  3. Çubukların üzerine yumurta sarısı, veya marmelat sürelim.170 derecede pişirelim.

Afiyet olsun

POFUDUK POĞAÇA

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı instant maya

4 " " toz şeker

2 yumurta akı

tuz ve yeterince un(ele yapışmayacak yumuşak bir hamur)


Un ile mayayı karıştıralım. Ilık süt ve diğer malzemelerle hamurumuzu yoğuralım.Ben patatesli, peynirli ve zeytin ezmeli olarak karışık hazırladım.(İki tepsi çıkıyor bu ölçülerle)

Şekillendirdikten sonra bir saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyelim. Yumurta sarısını sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

***Patatesli iç için ben 3 adet patatesi mikrodalgada hemen pişirip, ezip yağda şöyle bir tuz ve karabiberle çevirdim.Siz dilerseniz soğan da ekleyebilirsiniz.



ANANASLI KEK



3 yumurta(oda sıcaklığında)

1,5 su bardağı şeker

150 gr erimiş becel margarin

1 su bardağı süt veya yoğurt

3 su bardağı civarında(kek kıvamı için gereken kadar) un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

5 dilim konserve ananas

4 kaşık kırık fındık

kiraz şekerlemesi ya da vişne


Şeker ve yumurtayı iyice mixerle çırpalım.Yağ, süt ekleyip hafifçe KAŞIKLA karıştıralım. Un vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyelim.

Kalıbımızın tabanını yağlayalım(kelepçeli kalııbınız varsa kullanabilirsiniz) Bolca toz şeker serpelim.Ananas dilimlerimizi döşeyelim.Aralarındaki boşluklara fındık serpelim ve hamurumuzu dökelim.170 derecede 35-40 dakika pişirelim. Çıkınca ılıyınca








Related Posts with Thumbnails