20 Ekim 2007 Cumartesi

SEFTALİLİ TURTA TARİFİ

SEFTALİLİ TURTA

SEFTALİLİ TURTA TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Kabartma tozu
  • Un
  • 2 adet sert şeftali(küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

SEFTALİLİ TURTA yapılışı:


  1. Yumurta ve toz şekeri mixerle çırpıyoruz .
  2. Erimiş yağı mahlepi un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
  3. Kalıbımızın tabanına yağ sürüp toz şeker serpip, küp doğradığımız şeftalilerimizi döşüyoruz.
  4. Hamuru döküyoruz ve 170 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


HAVUÇLU MISIR SALATASI TARİFİ

HAVUÇLU MISIR SALATASI TARİFİ

HAVUÇLU MISIR SALATASI TARİFİ

Ölçü vermiyorum ; keyfinizce oranları ayarlayabilir, ilave sebzeleri(salatalık vs) ekleyebilirsiniz.

  • Konserve mısır
  • Kornişon turşu
  • Yeşil biber
  • haşlanmış havuç
  • Kırmızı közlenmiş biber
  • Maydonoz
  • Zeytinyağı
  • limon
  • Az tuz(turşudan dolayı fazla eklemeyin)

HAVUÇLU MISIR SALATASI Yapılışı:


  1. Mısırları karıştırma kasesine alıyoruz. 
  2. Kornişon turşu, yeşil biber, kırmızı köz biber, maydonoz minik minik doğruyoruz
  3. Doğradığımız malzemeleri mısırların üzerine döküyoruz; yağ , limon ve tuzumuzu da çırpıp ekledikten sonra servis yapıyoruz

Afiyet olsun

KIYMALI BÖREK


Harcı:
1 su bardağı süt
3 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt

İçi:
350 gr kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
tuz, karabiber
1 kaşık yağ

5 adet (1 kg) yufka
Susam, çörek otu

İçi hazırlamak için doğradığımız soğanları yağda pembeleştiriyoruz.Kıymayı ekleyip suyunu çektiriyoruz ve ince doğradığımız biberleri de ilave ediyoruz ve 5-10 dakika pişiriyoruz, kısık ateşte. Tuz ve biberle tatlandırıyoruz, içimiz hazır .
Harç malzemelerini de iyice karıştırıp dilediğimiz şekli vererek böreğimizi hazırlayalım.
1) Bir sıra yufka ve aralarına harç sürerek ortasına kıymayla;
2) 2 kat yufkayı arasına harç sürerek ve 8'e bölerek geniş kenarına iç koyup(sigara) rulo sararak;
3) 1 yufkanın yarısına harç sürüp, ikiye katlayıp 4'e bölerek " " " rulo sarıp sonra kendi etrafında dönderip gül şekli vererek...

Sonra yumurta sarımızı azıcık yoğurtla karıştırıp sürüyoruz üzerine.Çörek otu ve susam serpiyoruz.180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Related Posts with Thumbnails