20 Ekim 2007 Cumartesi

ELMALI KURABİYE- II



Malzemeler:

Hamuru:

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 4,5-5 su bardağı un
  • 1 paket vkabartma tozu


İçi:

  • 4 büyük elma rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:

  1. Unu en son , kaşık kaşık ekleyerek çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
  2. Buzdolabına kapalı bir kapta koyup biz elmaları hazırlayana kadar dinlendirelim.
  3. rendelenmiş elmalarla şekeri pişirelim
  4. suyunu iyice çekince ceviz ve tarçını karıştırıp soğutalım
  5. Şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizde 160-170 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim
  6. Bolca pudra şekeri serperek servis yapalım.


Afiyet olsun.








UN HELVASI



Çok sevdiğim Belkıs Teyze'mizin çok özel un helvası...Gerçekten süper bir lezzet bu. Tadına kefil olduğum harika bir helva...İşte şöyle;

1 ölçü un

1 ölçü tereyağı+ zeytinyağı

Fıstık

1 ölçü şeker

1 ölçü su

1 yumurta sarısı

1/2 ölçü süt



  1. Çelik tencerede un, fıstık ve yağı kısık ateşte kavuruyoruz.Kaşığı ters çevirdiğinizde göz göz kabarcıklar varsa kıvamı gelmiş demektir.


  2. Su ve şekeri diğer yanda kaynatıyoruz ve una ekliyoruz; 1-2 dakika fokurdatıyoruz.


  3. Süt ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Fokurdayan helvanın ortasını açıyoruz ve bu karışımı koyup kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.


  4. Demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun

VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ

VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ
VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ
Arkadaşım Fazilet'in tariflerinden biri daha...Gerçekten çok lezzetli olmuştu, hepimiz çok beğendik. Ellerine sağlık...Bahçedeydik; ben çok iyi resimleyemedim acelemiz vardı idare edin lütfen...Tarife geçersek;

VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ

malzemeler:

  • 3 paket kremalı bisküvi
  • 2 paket labne peynir
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 vanilya
  • 3 yumurta (oda sıcaklığı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket krema

üzeri:

  • 1 kupa vişne suyu
  • 1 kaşık mısır nişastası
  • 1-2 kaşık şeker
  • 300 gr vişne


VİŞNELİ CHEESECAKE yapılışı:
  1. Bisküvileri rondodan geçirip (kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt döşeyip )bastırıp sıkıştırarak döşeyelim.
  2. Labne ile şekeri mixerle çırpalım, vanilyayı ekleyelim.
  3. Yumurtaları teker teker ekleyelim.
  4. Unu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5.  Kremaları ilave edelim.
  6. Harcımızı bisküvilerin üzerine yayalım ve 250 derecede fırın telimizi en üste yakın koyup 11 dakika üstünü kızartalım.
  7. 95 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirelim.
  8.  Fırının kapağını açıp soğutalım.
  9. Vişne suyu, mısır nişastası, şekeri pişirelim ve vişneleri ekleyelim.
  10. Kekimiz soğuduktan sonar kalıptan çıkarıp üzerine sosunu sürelim ve süsleyelim.


Afiyet olsun.


Related Posts with Thumbnails