Yaz aylarında olmazsa olmazlarımız arasında diyebilirim... Tarif aşağıda, şimdiye kadar denemediyseniz tam sırası ..( Tabii bu postu kış aylarında okumuyorsanız :-) )
20 Ekim 2007 Cumartesi
ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)
Yaz aylarında olmazsa olmazlarımız arasında diyebilirim... Tarif aşağıda, şimdiye kadar denemediyseniz tam sırası ..( Tabii bu postu kış aylarında okumuyorsanız :-) )
ELMALI KURABİYE- II
Malzemeler:
Hamuru:
- 250 gr margarin
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1/2 su bardağı sıvıyağ
 - 4,5-5 su bardağı un
 - 1 paket vkabartma tozu
 
İçi:
- 4 büyük elma rendesi
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 yemek kaşığı tarçın
 - 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 
Yapılışı:
- Unu en son , kaşık kaşık ekleyerek çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
 - Buzdolabına kapalı bir kapta koyup biz elmaları hazırlayana kadar dinlendirelim.
 - rendelenmiş elmalarla şekeri pişirelim
 - suyunu iyice çekince ceviz ve tarçını karıştırıp soğutalım
 - Şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizde 160-170 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim
 - Bolca pudra şekeri serperek servis yapalım.
 
Afiyet olsun.
UN HELVASI
Çok sevdiğim Belkıs Teyze'mizin çok özel un helvası...Gerçekten süper bir lezzet bu. Tadına kefil olduğum harika bir helva...İşte şöyle;
1 ölçü un
1 ölçü tereyağı+ zeytinyağı
Fıstık
1 ölçü şeker
1 ölçü su
1 yumurta sarısı
1/2 ölçü süt
- Çelik tencerede un, fıstık ve yağı kısık ateşte kavuruyoruz.Kaşığı ters çevirdiğinizde göz göz kabarcıklar varsa kıvamı gelmiş demektir.
 - Su ve şekeri diğer yanda kaynatıyoruz ve una ekliyoruz; 1-2 dakika fokurdatıyoruz.
 - Süt ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Fokurdayan helvanın ortasını açıyoruz ve bu karışımı koyup kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
 - Demlenmeye bırakıyoruz.
 
Afiyet olsun
Kaydol:
Yorumlar (Atom)