20 Ekim 2007 Cumartesi

ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)

ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)

İster salata deyin, ister garnitur ya da meze ya da zeytinyağlı...Açıkcası ben hangi kategoriye dahil edeceğime bile karar veremedim. Ama kesin olan şu ki, hafif, sağlıklı, lezzetli, yapımı pratik ve en güzeli az malzemeyle çabucak masaya geliveren bir yemek çeşidi...
Yaz aylarında olmazsa olmazlarımız arasında diyebilirim... Tarif aşağıda, şimdiye kadar denemediyseniz tam sırası ..( Tabii bu postu kış aylarında okumuyorsanız :-)   )

ELMALI KURABİYE- II



Malzemeler:

Hamuru:

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 4,5-5 su bardağı un
  • 1 paket vkabartma tozu


İçi:

  • 4 büyük elma rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:

  1. Unu en son , kaşık kaşık ekleyerek çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
  2. Buzdolabına kapalı bir kapta koyup biz elmaları hazırlayana kadar dinlendirelim.
  3. rendelenmiş elmalarla şekeri pişirelim
  4. suyunu iyice çekince ceviz ve tarçını karıştırıp soğutalım
  5. Şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizde 160-170 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim
  6. Bolca pudra şekeri serperek servis yapalım.


Afiyet olsun.








UN HELVASI



Çok sevdiğim Belkıs Teyze'mizin çok özel un helvası...Gerçekten süper bir lezzet bu. Tadına kefil olduğum harika bir helva...İşte şöyle;

1 ölçü un

1 ölçü tereyağı+ zeytinyağı

Fıstık

1 ölçü şeker

1 ölçü su

1 yumurta sarısı

1/2 ölçü süt



  1. Çelik tencerede un, fıstık ve yağı kısık ateşte kavuruyoruz.Kaşığı ters çevirdiğinizde göz göz kabarcıklar varsa kıvamı gelmiş demektir.


  2. Su ve şekeri diğer yanda kaynatıyoruz ve una ekliyoruz; 1-2 dakika fokurdatıyoruz.


  3. Süt ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Fokurdayan helvanın ortasını açıyoruz ve bu karışımı koyup kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.


  4. Demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails