20 Ekim 2007 Cumartesi
MAYDANOZLU PATATES SALATASI TARIFI
Bugün sizlere beni çok etkileyen bir filmden bahsetmek istiyorum.
İsmi KANLI ELMAS . Nam ı diğer :Blood Diamond... 7 ödül almış, Leonardo Di Caprio başrollerden birinde .Beni çok çok etkiledi .. Pembe bir elmas ve bu taşların insan hayatlarını nasıl etkilediğini, dünyada güç sahibi olmak isteyenlerin küçük ulusları nasıl hilelerle ezmeye çalıştığını gösteren çok güzel bir film .Müthiş güzel bir hikayeyi , başarılı bir kurgu ve Caprio nun ustalığıyla birleştirerek öyle güzel anlatmışlar ki eğer izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim..
Film detaylarına buradan da ulaşabilirsiniz..
MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Son derece pratik ama hem görsel hem lezzet olarak tartışmasız, tavsiye olunur ...
MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
- 3 yemek kaşığı un tepeleme
- 1/2 yemek kaşığı dolusu nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 paket sıvı krema (100 ml)
- 1 dolu kaşık labne peyniri (50 gr)
Üzerine:
- 1 paket jöle
- Mevsim meyveleri
MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ Yapılışı
- Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karıştırarak bir iki dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım.
- Ilıyana kadar ara ara karıştıralım.
- Ilıyınca sıvı krema ve 1 kaşık labneyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- Kase ya da kuplarımıza paylaştıralım
- Jöleyi tarifine göre hazırlayalım ve muhallebinin üzerine serpiştirdiğimiz meyvelerin üzerine dökelim
- Dolapta iyice soğuyup donduktan sonra süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)
Yaz aylarında olmazsa olmazlarımız arasında diyebilirim... Tarif aşağıda, şimdiye kadar denemediyseniz tam sırası ..( Tabii bu postu kış aylarında okumuyorsanız :-) )
Kaydol:
Yorumlar (Atom)