22 Ekim 2007 Pazartesi

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

Aslında olay sadece bir kakaolu kek yapmakta bitiyor ama bitimdeki lezzet tıpkı bir yaş pasta görüntü ve lezzeti...Basit ama yemesi çok keyifli..Kesinlikle tavsiye ederim.



Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 3 su bardağı un
  • 2  kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sos için:

  • 1 paket Dr Qetker beyaz çikolata sosu

Yapılışı:



  1. Yumurta ve şeker mixerle iyice çırpılır.
  2. Soda,yağ, kakao eklenir ve kaşıkla karıştırılır. 
  3. Yarım su bardağı ayırılır.Bu karışıma 1 su bardağı süt eklenir.
  4. Ayrı bir yere koyulur.Sonra diğer malzemeler de eklenip düz bir kek kalıbı yağlanır.
  5. 165 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca dilimlenir ve ayrılan sos üzerine dökülür.
  6. Soğuduktan sonra çikolata sosu tarifine göre hazırlanır dökülür.
  7. İstenilen süsleme yapılıp servis yapılır




Afiyet olsun




20 Ekim 2007 Cumartesi

MAYDANOZLU PATATES SALATASI TARIFI

MAYDANOZLU PATATES SALATASI

Bugün sizlere beni çok etkileyen bir filmden bahsetmek istiyorum.
İsmi  KANLI ELMAS . Nam ı diğer :Blood  Diamond... 7 ödül almış, Leonardo Di Caprio başrollerden birinde .Beni çok çok etkiledi .. Pembe bir elmas ve bu taşların insan hayatlarını nasıl etkilediğini, dünyada güç sahibi olmak isteyenlerin küçük ulusları nasıl hilelerle ezmeye çalıştığını gösteren çok güzel bir film .Müthiş güzel bir hikayeyi , başarılı bir kurgu ve  Caprio nun ustalığıyla birleştirerek öyle güzel anlatmışlar ki eğer izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim..

Film detaylarına buradan da ulaşabilirsiniz..

MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ TARİFİ


SEFERTASI TARİFLERİ

SEFERTASI TARİFLERİ


Son derece pratik ama hem görsel hem lezzet olarak tartışmasız, tavsiye olunur ...

MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
  • 3 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1/2 yemek kaşığı dolusu nişasta (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
Sonradan eklenecek:
  • 1/2 paket sıvı krema (100 ml)
  • 1 dolu kaşık labne peyniri (50 gr)
Üzerine:
  • 1 paket jöle
  • Mevsim meyveleri

MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ Yapılışı

  1. Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karıştırarak bir iki dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. 
  3. Ilıyana kadar ara ara karıştıralım.
  4. Ilıyınca sıvı krema ve 1 kaşık labneyi ekleyip mikserle iyice çırpalım. 
  5. Kase ya da kuplarımıza paylaştıralım
  6. Jöleyi tarifine göre hazırlayalım ve muhallebinin üzerine serpiştirdiğimiz meyvelerin üzerine dökelim
  7. Dolapta iyice soğuyup donduktan sonra süsleyerek servis yapalım
Not: Bu muhallebiyi 1:1 oranında çoğaltarak  magnolia, muhallebi pastalar, kekler, kadayıflı muhallebiniz de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails