23 Ekim 2007 Salı

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ)

YAĞ MANTISI TARİFİ (KAYSERİ) 

Malzemeler:

hamuru:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
  • yaklaşık 6 bardak un (çok yumuşak bir hamur olacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

içi:

  • 200 gr kıyma
  • Kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domates sosu :

  • 3-4 kaşık domates ve biber salçası karışık
  • 3 diş sarmısak
  • az su (salçayı sulandır)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile koyuca sos kıvamında pişiriyoruz.

Ayrıca:

  • Sarmısaklı yoğurt

YAĞ MANTISI YAPILIŞI

  1. Un ve tuzu karıştıralım. 
  2. Bu arada kuru mayayı ılık sütte(1 kesme şeker ilave edin) eritip kabartalım. 
  3. Zeytinyağı,yoğurt ve sütle birlikte una ilave edelim. 
  4. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve mayalanması için bekleyelim.
  5. Kabarınca oklavayla biraz kalınca bir yufka halinde açalım ve büyükçe kareler keselim.
  6. İçi için kıyma, kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştıralım ve karışımdan birer çay kaşığı kare hamurun ortasına koyalım; elimizle büzerek çiçek şeklini verelim.
  7. Bolca zeytinyağını derin bir kaba koyalım. 
  8. Hazırladığımız mantıları yağda kızartalım. 
  9. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun...

ARMUTLU TURTA TARİFİ

sefertası tarifleri
SEFERTASI TARİFLERİ
Çok pratik ve lezzetli bir turta yapmak isterseniz mutlaka denemelisiniz. Başka meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz. Aklımda denemeyi düşündüğüm farklı konseptler var ama bakalım zaman içinde paylaşırım inşallah sizlerle...

ARMUTLU TURTA TARİFİ

malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 çay fincan toz şeker
  • 4 " " un
  • 1/2 paket yumuşak margarin( tercihen becel)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 " vanilya
  • 3 adet armut( arzuya göre elma veya şeftali de olabilir)

ARMUTLU TURTA nasıl yapılır?

  1. Şekerle yumurtayı mixerle iyice çırpıyoruz.
  2. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  3. Kalıba yağlı kağıtla döküyoruz.
  4. Üzerine dilimlediğimiz armutları( ya da hangi meyve tercih edilirse) batırıyoruz.
  5. 150-170 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca tarçınlı pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun


22 Ekim 2007 Pazartesi

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

Aslında olay sadece bir kakaolu kek yapmakta bitiyor ama bitimdeki lezzet tıpkı bir yaş pasta görüntü ve lezzeti...Basit ama yemesi çok keyifli..Kesinlikle tavsiye ederim.



Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 3 su bardağı un
  • 2  kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sos için:

  • 1 paket Dr Qetker beyaz çikolata sosu

Yapılışı:



  1. Yumurta ve şeker mixerle iyice çırpılır.
  2. Soda,yağ, kakao eklenir ve kaşıkla karıştırılır. 
  3. Yarım su bardağı ayırılır.Bu karışıma 1 su bardağı süt eklenir.
  4. Ayrı bir yere koyulur.Sonra diğer malzemeler de eklenip düz bir kek kalıbı yağlanır.
  5. 165 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca dilimlenir ve ayrılan sos üzerine dökülür.
  6. Soğuduktan sonra çikolata sosu tarifine göre hazırlanır dökülür.
  7. İstenilen süsleme yapılıp servis yapılır




Afiyet olsun




Related Posts with Thumbnails