26 Ekim 2007 Cuma

YAZ TÜRLÜSÜ

YAZ TÜRLÜSÜ Bizim evde buzdolabımız semt pazarlarının küçük bir prototipi desem yalan olmaz...Ne ararsanız bulabilirsiniz. Bu biraz sebze meyveyle çok barışık olmamdan kaynaklanıyor herhalde. Eşim de gün boyu işi sebebiyle dışarıda olduğu ve dışarıda öğle yemeği yediği için ve bu da genellikle kebap ve türevleri olduğu için ,-- tabi bir de sağlıklı beslenme gereği--akşamları özellikle sebze ağırlıklı besleniyoruz. Bu da benim bir parça ondan, bir avuç şundan, bu da bitsin vs. diye arada bir yaptığım güzel ve lezetli bir yemektir. Herkese tavsiye ederim.

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MISIRUNLU CEVİZLİ ÇÖREK



Malzemeler:


  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta akı(sarısı yüzüne)
  • 1 paket yuva yaş maya
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeterince un
  • ceviz

yapılışı:

  1. Ilıktan daha sıcak su, süt ve şekeri karıştıralım.
  2. Mayayı ekleyip eritelim, kabarmasını bekleyelim.
  3. Yumurta akını ve sıvıyağı ilave edelim.
  4. Mısır unu ve tuzu karıştıralım; en son olarak azar azar unumuzu ele yapışmayacak bir hamur olana kadar ekleyelim, fazla değil.Çok yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım
  6. Hacminin iki katı olunca (***ya da size daha kolay bir yol: bir çay bardağına su koyup içine hamurdan misket kadar atın.suyun yüzüne çıkınca mayalanmış demektir)
  7. Yumurta kadar alıp içine dövülmüş ceviz (ya da başka bir şey) koyup kapatalım ve tepsimize dizelim.
  8. Ayırdığımız yumurta sarısının içine azıcık pudra şekeri karıştırıp üzerlerine sürelim.
  9. Çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun








Related Posts with Thumbnails