5 Kasım 2007 Pazartesi

PRATİK YUFKADAN KOL BÖREĞİ


PRATİK YUFKADAN KOL BÖREĞİ

Yine çok kolay ve çok lezzetli çıtır çıtır bir börek tarifi...

*Her yufka için 3 kaşığa denk gelecek şekilde tereyağı+zeytinyağı+margarin ısıtıyorsunuz.Kaç yufka kullanacaksanız malzemenizi kendiniz belirleyin.
Yufkamızı serip 3 kaşık erimiş yağı her yerine sürdük.Bir ucunu 1/3 kapattık.Düz kısıma herhangi içimizi (peynirli,ıspanaklı,patlıcanlı,kıymalı,pırasalı vs.Bence kıymalı-patatesli çok yakışıyor) uzun şerit halinde koyup başa kadar sardıkUzun rulomuzu ikiye katladık.Resimdeki iki tane aslında bir yufka.Tümünü bitirince üzerine yine yağ sürüyoruz, 200' fırına veriyoruz.
Dilerseniz üzerini streçleyip deep-freeze de atabilirsiniz.Ani misafirlerde yarım ya da bir saat önceden çıkarıp (patlamasın diye) kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun

1 Kasım 2007 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK TARİFİ

ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK TARİFİÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK TARİFİ
Yeni bir kalıp aldım ve hani çocukların yeni oyuncaklarına ilk düşkünlükleri gibi, aldığım akşam denemeye karar verdim ve hadi değişiklik olsun diye havuçlu kekimizden yapıvereyim dedim. Çıktığında kekin şekli o kadar hoşuma gitti ki bu fikir canlanıverdi kafamda...Bakın haksız mıyım, sanki İngiltere Kraliçesi Elizabeth uzanıp başına takıverecek gibi durmuyor mu sizce de?Akşam yaptım, soğudu sosunu döktüm; yatarken o artık yarım bir kekti.!!!:-((
ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK TARİFİ

ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK TARİFİ

Keki:


  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un(yaklaşık)


Sosu:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Varsa bir parça bitter çikolata

ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK YAPILIŞI


  1. Yumurtalarla toz şekerimizi 5 dakika mikserle iyice çırpıyoruz.
  2. Sıvıyağ ,vanilya, tarçın daha sonra rendelenmiş havuç ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz..
  3. Un ile kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz, unlanmış parça çikolataları ekleyip
  4. karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz.
  5. 170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.(Silikon kalıpla pişmesi biraz daha uzun sürdü)
  6. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve sosunu(**) döküp, pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.


**SOSU: Sos malzemelerini bir büyük cezvede önce iyice karıştırıp, kaynayana kadar karıştıralım ve altını kapatıp çikolatayı ekleyelim.

Afiyet olsun

26 Ekim 2007 Cuma

YAZ TÜRLÜSÜ

YAZ TÜRLÜSÜ Bizim evde buzdolabımız semt pazarlarının küçük bir prototipi desem yalan olmaz...Ne ararsanız bulabilirsiniz. Bu biraz sebze meyveyle çok barışık olmamdan kaynaklanıyor herhalde. Eşim de gün boyu işi sebebiyle dışarıda olduğu ve dışarıda öğle yemeği yediği için ve bu da genellikle kebap ve türevleri olduğu için ,-- tabi bir de sağlıklı beslenme gereği--akşamları özellikle sebze ağırlıklı besleniyoruz. Bu da benim bir parça ondan, bir avuç şundan, bu da bitsin vs. diye arada bir yaptığım güzel ve lezetli bir yemektir. Herkese tavsiye ederim.
Related Posts with Thumbnails