23 Kasım 2007 Cuma

TARÇINLI KURABİYE



1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı buğday nişastası
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
2-3 damla limon
Aldığı kadar un

*Rahat işlem görecek miktarda unu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
*Parçalar alalım ve tezgahın üzerinde uzun rulolar yapalım, bıçakla verev keselim.
*Üzerine de ikişer çizik atalım ve 170 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim.
*Sıcakken şekerli tarçına bulayalım.

Afiyet olsun.

18 Kasım 2007 Pazar

KÖFTELİ KESME ÇORBASI - KAYSERİ







Bu kayınvalidemden öğrendiğim bir çorbadır.Kayseri'de Ramazan'da özellikle mantı çorbasını ve bu kesme çorbasını çok yaparlarmış...Sağolsun o Kayseri'ye gittiğinde alıp getiriyor biz de pişiriyoruz.
Aşağıdaki resimde gösterdim nasıl olduğunu. Aşağı yukarı arpa şehriye büyüklüğünde elde kesilmiş erişte gibi diyebilirim.

KÖFTELİ KESME ÇORBASI - KAYSERİ

MALZEMELER :

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar su 
  • Tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı, nane

KÖFTESİ: 
  • 250 gr.kıyma
  • karabiber
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Un, su, yumurta ve tuz ile 1 yufkalık hamur yoğuralım.
  2. Hamuru mantı hamuru kalınlığında açıp, kalın şeritler halinde keselim ve aralarını unlayarak 3 erli gruplar halinde üst üste dizelim.
  3. İnce ince keselim, daha sonra kestiğimiz kısımdan parça parça alalım; yan çevirelim ve tekrar bir parmak uzunluğunda keselim.
  4. SKıymayı tuz, un ve karabiberle yoğurup, minik köftecikler yapalım
  5. Tenceremize yağı koyalım ve soğanı minik doğrayıp pembeleştirelim.
  6. Salçasını ve suyunu da koyup kaynayınca erişte ve köfteleri içine atalım
  7. Köfte ve erişteler pişine altını kapatalım ve bolca nane serpiştirelim

Afiyet olsun



Related Posts with Thumbnails