29 Kasım 2007 Perşembe

İNCİRLİ/KAYISILI /ZEYTİNLİ/MARMELATLI ÇÖREK TARİFİ

İNCİRLİ/KAYISILI /ZEYTİNLİ/MARMELATLI ÇÖREK TARİFİ
İNCİRLİ/KAYISILI /ZEYTİNLİ/MARMELATLI ÇÖREK TARİFİ
İNCİRLİ/KAYISILI /ZEYTİNLİ/MARMELATLI ÇÖREK TARİFİ
İNCİRLİ/KAYISILI /ZEYTİNLİ/MARMELATLI ÇÖREK TARİFİ Yine süper bir lezzet...Misafirleriniz de sevdikleriniz de eğer içindeki malzemelerden hoşlanıyorlarsa kesinlikle çok beğeneceklerdir... Reçel sevmeyenler zeytinli , sucuklu yapabilirler....Bu çörekde seçenek keyif ve damak tadınıza kalmış:)))))

İNCİRLİ/KAYISILI /ZEYTİNLİ/MARMELATLI ÇÖREKLER

Malzemeler


  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ya da erimiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı 
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)
  • 4 su bardağı un(yaklaşık)
  • Kayısı - incir reçeli ya da komposto tanesi, marmelat, dilim zeytin taneleri,sucuk vs
  • file fıstık

YAPILIŞI:


  1. Ilık su içine şekeri ve mayayı koyup eritelim ve diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım.
  2. Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  3. 2 misli kabarınca tepsiye hafif bastırıp yuvarlak şekil vererek dizelim.
  4. Tepside biraz daha mayalanması için bekletelim. 
  5. Mayalanınca üzerine dilediğiniz malzemeden koyup, kenarlara yumurta sarısı sürelim (kuru inciri ve kayısıyı az suda az şekerle de haşlayıp kullanabilirsiniz)
  6. 200 derece fırında pişirelim.
  7. Fırından çıktıktan sonra (ben file fıstık da serpiştirdim , renk uyumu çok hoş oluyor) yumuşaması için üzerini bir mutfak beziyle örtelim.
Not: 

ÖNEMLİ:Unu yavaş yavaş aldığı kadar koyalım, az gelirse ilave edelim, sadece ele yapışmasın yeter, ÇOK yumuşak bir hamur olması gerekiyor

afiyet olsun

26 Kasım 2007 Pazartesi

PRATİK MEYVELİ YAŞ PASTA

Sevgili Nurcan( yenitadlar.blogcu) yeni bir "PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 5 "etkinliğine evsahipliğini üstlendiğini bildirince , ben de bu güzel ve pratik pastayla katılayım istedim. Arkadaşıma kolay gelsin diyerek ve teşekkür ederek başlayayım anlatmaya...Listeye bakıp da zor gibi düşünmeyin, hakikaten kolay ve çok lezzetli bir pasta...Biraz detaylı anlatıyorum, ilk defa deneyecek kişiler olabilir diye...



Pandispanya:
4 yumurta-oda sıcaklığında
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao

Islatmak için:
1 çorba kaşığı bal ya da reçel
1 su bardağı su

Arasına:
muz ve damla çikolata

Kreması:
1/2 kg süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
limon bauğu rendesi
100 gr margarin


Süslemek için:
Çeşitli meyveler,çöp çikolata

*Pandispanya için yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşana kadar mixerleyelim.
*Yağını ekleyip hafifçe karıştıralım.
*Tüm kuru malzemeyi eleyerek ekleyelim(şart değil ama elenirse her tarafı eşit oranda kabarır)
* 170 derece fırında kabarana kadar pişirelim.(Varsa kelepçeli kalıpta yoksa altına yağlı kağıt kullanın ;çıkarması kolay olsun diye)
*Bir kenarda soğutalım ve dikiş ipiyle ortadan ikiye keselim.
*Islatma şurubunun yarısını ilk kata sürelim.
*Üzerine kremamızı sürüp, muz ve damla çikolata döşeyelim.
*İkinci kat pastamız ve ıslatma şurubu ve kremanın kalanını döküp keyfimizce süsleyelim.
(Ben şeker hamuru sevmiyorum arkadaşlar; siz arzu ederseniz dışını şeker hamuru ile de süsleyebilirsiniz)

Krema:
*tüm malzemeyi margarin hariç pişirelim ve yağını ekleyip 5 dakika kadar mixerleyelim.

Afiyet olsun.
Related Posts with Thumbnails