1 Aralık 2007 Cumartesi
KURU KAYISI REÇELİ
Bildiğimiz marketlerde satılan yuvarlak 1 paket kayısı kullandım.Kayısıları ikiye böldüm yıkadım, bir kaç saat suda beklettim.Sonra az suda dağılmayacak şekilde haşladım biraz.Diğer tarafta 1 kg dan bir bardak eksik şekeri bir parmak fazla suda kıvamı koyulaşana kadar kaynattım ve suyuyla birlikte kayısıları ekledim. Tabağa koyduğum bir tatlı kaşığı reçel yuvarlanarak akınca 1/2 limon ve 2 adet limon tuzunu attım ve altını kapattım.Sıcakken kavanoza koydum.Ağız kısmını jelatinleyip ters çevirdim, konserve olup, bozulup küflenmesin diye...
***Eğer kıvamı yakalayamazsanız biraz da güneşte bekleterek pişirin.Ağzına bir tülbent kapatıp, su dolu bir kapta(karıncalar gelmesin diye) bir iki gün koyu güneşte bekletin.Çok lezzetli olur.
Afiyet olsun
ZEYTINYAGLI BAMYA TARIFI
Her yiğidin yoğurt yemesi ayrıdır ya..Bu da öyle...Ne kadar farklı yöntem ve şekilde pişiriliyormuş bu mübarek sebze şaşırdım kaldım...Ben yıllardır hep aynı usulü tutturmuş gidiyorum ya zannediyorum ki herkes de öyle yapıyor; meğerse durum farklıymış...Hadi yoğurdu bir kez de benim gibi yiyin bakalım:))
Kaydol:
Yorumlar (Atom)

