1 Aralık 2007 Cumartesi
MANTARLI TAVUK SOTE
MANTARLI TAVUK SOTE
1 paket mantar
1 kg tavuk but kuşbaşı
2 adet domates
3 adet yeşil biber
tuz,biber
Yıkanmış tavuklarımızı tenceremize alıp rengi iyice dönene kadar pişirelim.Sadece soyulup yıkanıp doğranmış (suda bekletmek iyi olmuyor fazla sulanıyor mantarlar) mantarlarımızı ekliyoruz ve hızlıca soteliyoruz. Doğranmış domateslerimizi ve biberlerimizi de ekleyip tuzunu ve biberini ilave edip çok kısık ateşte hiç susuz pişmeye bırakıyoruz.
Yanında pilavla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
1 kg tavuk but kuşbaşı
2 adet domates
3 adet yeşil biber
tuz,biber
Yıkanmış tavuklarımızı tenceremize alıp rengi iyice dönene kadar pişirelim.Sadece soyulup yıkanıp doğranmış (suda bekletmek iyi olmuyor fazla sulanıyor mantarlar) mantarlarımızı ekliyoruz ve hızlıca soteliyoruz. Doğranmış domateslerimizi ve biberlerimizi de ekleyip tuzunu ve biberini ilave edip çok kısık ateşte hiç susuz pişmeye bırakıyoruz.
Yanında pilavla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
 3 su bardağı şekere batası su koyup, ağdalaşana kadar kaynatıyoruz.Koyulaşınca süzüp kuruladığımız portakal kabuklarını ipinden sıyırıp tencereye ekliyoruz.Kıvamı gelene kadar pişiriyoruz.(Ama çok uzun değil yoksa açılır)
Kıvamı için de tabağa bir kaç damla damlatıp biraz soğutuyoruz.Damlalar hızlıca değil de yuvarlanarak akıyorsa olmuş demektir.
Hemen 1/2 limon veya 3-4 parça limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Kıvamı için de tabağa bir kaç damla damlatıp biraz soğutuyoruz.Damlalar hızlıca değil de yuvarlanarak akıyorsa olmuş demektir.
Hemen 1/2 limon veya 3-4 parça limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Yorumlar (Atom)
 
 
