3 Aralık 2007 Pazartesi

MAYALI POĞAÇA TARİFİ



MAYALI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş veya kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 800 gr civarı un

Mayalı poğaça nasıl yapılır?

  1. Parmak dayanacak sıcaklıktaki suya şekerimizi koyuyoruz.
  2. Mayamızı ekleyip 5 dakika kabarmasını bekliyoruz.
  3. Sıvıyağ ve tuz ilave ediyoruz.
  4. Yavaş yavaş gerektiği kadar un ilavesiyle çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  6. Kabaran hamuru açıp tekrar yoğuruyoruz ve yine üzerini kapatıp yarım saat daha bırakıyoruz.
  7. Dilediğimiz içi koyup (peynirli/patatesli/kıymalı/zeytin ezmeli vs) şekillendirip beş dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 ' de pişiriyoruz.(fırın ayarınız farklı olabilir, dikkate alın)
Afiyet olsun...

Not: Üzerine susam çörek otu serpebilirsiniz.

HALLEY PASTASI



Çok basit, çok lezzetli  ve aynı zamanda kısa zamanda hazırlanabilecek bir tatlıya ihtiyacınız varsa bu tarif bire bir ... Bloglarda çok yayınlandı, ben de eksik kalmayayım değil mi?  :D

Malzemeler:


  • 10 adet halley bisküvi (kırılacak veya doğranacak)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt 
  • ceviz 

Üzerine:


  • 1 paket Dr Qetker çikolata sosu
  • 2, 5 su bardağı süt


Yapılışı:


  1. Soğuk sütle şantileri katılaşana kadar iyice çırpıp içine doğradığımız halleyleri ve ceviz kırıklarını ekleyip servis dolapta soğumaya bırakalım
  2. Sütün içinde erittiğimiz çikolata sosunu pişirip iyice soğuyana kadar bekletelim (yoksa krem şanti erir)
  3. Halleyli karışımın üzerine düzgünce yayalım
  4. En az yarım gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapalım
Afiyet olsun




2 Aralık 2007 Pazar

PUF BOREGİ TARİFİ




Bizim evde çok sevilen ama çok çok nadir yaptığım bir börektir...Çünkü kızartma!!!! Uzak durmaya çalışıyoruz ailecek...İki üç yıldır yapmamıştım ama hem size göstermek hem de çocuklar özlediği için bu pazar öğlen yemeğine yaptım...Böyle bir lezzeti beğenmemek mümkün değil...Deneyin bana hak vereceksiniz.
Resimler çok aceleye geldi özellikle de son sunum...Ama bizimkilerin halini görseniz bana hak verirdiniz..."Resim çekeceğim bekleyin " dedim ama nerdeeee? Çoktan saldırı başlamıştı ben daha bir yandan kızartırken...Hadi siz de buyrun...





PUF BOREGİ TARİFİ


Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 (veya 2) yemek kaşığı yoğurt
  • 1 (veya 2) kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kaç damla limon(karbonatın üzerine)
  • Aldığı kadar un
  • Herhangi bir iç malzemesi

puf böreği yapılışı:


  1. Hepsini birlikte yoğurarak çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.(tezhgah üzerinde biraz da vurarak yoğurursanız iyice özleşir hamurunuz)
  2. 3'e (veya 6'ya) bölüyoruz.
  3. Herbirini tabak büyüklüğünde açıyoruz ve aralarına sıvıyağ sürüyoruz. En üste sürmüyoruz.
  4. Bu üçlü grubu oklavayla iyice açıyoruz ama çok ince olmasına gerek yok.
  5. Peynirli ya da patatesli ya da kıymalı hangi iç malzemesini seviyorsanız hamurun yarısını kaplayacak şekilde seriyoruz.Diğer yarıyı üzerine kapatıyoruz.
  6. Ruletle yarım ay gibi karşık şekillerde kesiyoruz. (Yoksa çelik çay tabağının kenarı ile de yuvarlayarak da kesebilirsiniz)
  7. Kızgın sıvıyağda (çok kızarmadan) kızartıyoruz.
  8. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıyoruz.

Not:
Parantez içindeki rakamlar miktarı artırmak isterseniz kullanacağınız ölçülerdir.O zaman hamuru 3 yerine 6 ya böleceksiniz ama yine 3 lü gruplar halinde 2 parti hamur açacaksınız.
Fazla ölçü tepeleme dolu bir kayık tabak demektir.

Afiyet olsun...




Related Posts with Thumbnails