5 Aralık 2007 Çarşamba

MANTARLI ISPANAKLI KREP


MANTARLI ISPANAKLI KREP
MANTARLI ISPANAKLI KREPMANTARLI ISPANAKLI KREP
malzemeler:

Krep için:
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske kabartma tozu
  • tuz

İç malzemesi:
  • 1 soğan
  • 1/2 paket mantar(doğranmış)
  • 1/2 kg ıspanak(yıkanmış, doğranmış)
  • tuz, karabiber
  • 2 kaşık yağ
  • Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • tuz, karabiber
MANTARLI ISPANAKLI KREP in yapılışı:

  1. Krep için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
  2. Tavaya bir çay kaşığı kadar zeytinyağı koyarak bir kepçe malzeme koyup her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.
  3. Altı kızarınca spatulayla çevirip üstünü de kızartıyoruz.
  4. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
  5. Soğanı yağda soteliyoruz.
  6. Mantarı ekleyip harlı ateşte biraz daha pişiriyoruz.
  7. Ispanakları da koyup tuz, karabiber ilavesiyle suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz ve kapatıyoruz.
  8. Beşamel için yağda unu sarartıp, sütünü ilave ediyoruz tuz, karabiber ekliyoruz ve kaynayınca kapatıyoruz.
  9. Ispanaklı harcımızı kreplerin içine doldurup, bohça şeklinde kapatıp, borcama ters çeviriyoruz.
  10. Tüm krepler bitince üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp bolca kaşar rendesiyle fırına veriyoruz.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun


3 Aralık 2007 Pazartesi

MAYALI POĞAÇA TARİFİ



MAYALI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş veya kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 800 gr civarı un

Mayalı poğaça nasıl yapılır?

  1. Parmak dayanacak sıcaklıktaki suya şekerimizi koyuyoruz.
  2. Mayamızı ekleyip 5 dakika kabarmasını bekliyoruz.
  3. Sıvıyağ ve tuz ilave ediyoruz.
  4. Yavaş yavaş gerektiği kadar un ilavesiyle çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  6. Kabaran hamuru açıp tekrar yoğuruyoruz ve yine üzerini kapatıp yarım saat daha bırakıyoruz.
  7. Dilediğimiz içi koyup (peynirli/patatesli/kıymalı/zeytin ezmeli vs) şekillendirip beş dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 ' de pişiriyoruz.(fırın ayarınız farklı olabilir, dikkate alın)
Afiyet olsun...

Not: Üzerine susam çörek otu serpebilirsiniz.

HALLEY PASTASI



Çok basit, çok lezzetli  ve aynı zamanda kısa zamanda hazırlanabilecek bir tatlıya ihtiyacınız varsa bu tarif bire bir ... Bloglarda çok yayınlandı, ben de eksik kalmayayım değil mi?  :D

Malzemeler:


  • 10 adet halley bisküvi (kırılacak veya doğranacak)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt 
  • ceviz 

Üzerine:


  • 1 paket Dr Qetker çikolata sosu
  • 2, 5 su bardağı süt


Yapılışı:


  1. Soğuk sütle şantileri katılaşana kadar iyice çırpıp içine doğradığımız halleyleri ve ceviz kırıklarını ekleyip servis dolapta soğumaya bırakalım
  2. Sütün içinde erittiğimiz çikolata sosunu pişirip iyice soğuyana kadar bekletelim (yoksa krem şanti erir)
  3. Halleyli karışımın üzerine düzgünce yayalım
  4. En az yarım gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapalım
Afiyet olsun




Related Posts with Thumbnails