15 Aralık 2007 Cumartesi

MAHLEPLİ ÇATAL ÇÖREK


200 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Yeterince un

Tüm malzeme un ve kabartma tozu hariç karıştırılıp bulamaç yapılır.Gerektikçe eklenerek un ve kab.tozu ilave edilir.Ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.Ceviz kadar alınıp silindir yapılır ve iki ucu birleştirilip burulur.Yumurta sarısı ve çörek otu serpilir.! 175' de pişirilir.
Afiyet olsun.

EMİ'NİN RULO BÖREĞİ

Önce içini hazırlıyoruz:
4 orta boy haşlanmış patates
1 soğan
1 kaşık biber salçası
İnce doğranmış soğanı 1-2 kaşık yağda kavuruyoruz.Biber salçası ilave ediyoruz.Ezilmiş ya da rendelenmiş patatesleri(sıcakken kolay ezilir, soğursa rendelemek gerekir) ekleyip tuz, karabiberle biraz daha pişirip kapatıyoruz.

4 yufka

harcı:
1 çay bardağı sıvıyağ(margarin -tereyağı da olabilir)
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı su

karıştırılıp koyu ayran ya da boza kıvamına getirilir.Üzerine ve arasına sürülür. 8 eşit üçgene bölünür.Geniş kenara hazırladığımız iç kyulup, gevşekçe sarılır.Üzerine 1 yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilip fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

EMİ'NİN POĞAÇA TARİFİ

EMİ'NİN POĞAÇA TARİFİ

EMİ'NİN POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:



  • 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • 4 kaşık yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince un


İçi:

  • 1 yumurta akı
  • Peynir
  • Maydanoz

EMİ'NİN POĞAÇA TARİFİ


  1. Tüm malzeme gerektikçe un ilavesiyle yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur.
  2. Bu poğaçanın özelliği hamurunun 1 saat buzdolabında muhakkak bekletilmesi...
  3. Yumurta kadar alıp elimizde açıp, içini koyup,yağlanmış tepsimize dizip, yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpip fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Bir solukta anlattım işte çok kolay bir tarif daha...


Afiyet olsun...

Related Posts with Thumbnails