21 Aralık 2007 Cuma

ELMALI AY ÇÖREĞİ





1/2 eritilmiş margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kab. tozu
3 iri elma
6 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2/3 su bardağı dövülmüş ceviz
yeterince un
*Rendelenmiş elmaları şekerle pişiriyoruz.


*İyice pişince tarçın ve cevizini koyup soğutuyoruz.
*O arada kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.


*6 parçaya bölüyoruz.Her parçasını tabak kadar açıyoruz ve geniş kenara iç koyup rulo yapıp resimdeki gibi içe döndürüyoruz.
*170' de beyaz kalacak şekilde pişirip fırından çıkar çıkmaz tarçınlı pudra şekerini üzerine eliyoruz.

Afiyet olsun

GALETA UNLU POĞAÇA TARİFİ

GALETA UNLU POĞAÇA TARİFİ


Bu poğaçalar sevgili komşum Nurten den...Ben çok beğendim ve deneyin eminim siz de çok beğeneceksiniz...Eli güzel,kendi güzel, mutfağı güzel arkadaşım çok teşekkürler:)))

GALETA UNLU POĞAÇA TARİFİ


  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Batırmak için bir miktar galeta unu

İçi:


  • Bol kaşarlı haşlanmış patates,tuz
  • (İsteğe bağlı olarak kavrulmuş kıyma)

GALETA UNLU POĞAÇA YAPILIŞI:


  1. Hamur malzemelerimizi kulak memesi(bu kıvamla da hep dalga geçilir ama başka da bir anlatım yolu bilmiyorum:)))!!!) kıvamında iyice özleşene kadar yoğuralım..
  2. Hamur dinlenirken kenarda içimizi hazırlayalım.İçi için miktar vermiyorum, keyfekeder...
  3. Haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim ve yine rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştıralım.tuz ve karabiber serpip iyice harmanlayalım(dilerseniz bu aşamada kavrulmuş bir mikta kıyma da kullanabilirsiniz, ya da sevdiğiniz herhangi başka bir iç malzeme)
  4. HamurumuzdaN küçük parçalar alıp içine dolduralım ve kapatıp, kapattığımız yeri alta gelecek şekilde galeta ununa batırıp 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirelim....


Afiyet olsun

ÖZEL SOSLU BROKOLİ-KARNABAHAR SALATASI


Bugün yine sevgili Nurten ciğimden nefis nefis nefis....... bir salata tarifi...misafirlerinize yapın ve .....övgülere hazırlıklı olun ...Hepimiz çok beğendik...Ellerine sağlık hamarat arkadaşımın..

Bana katkıları için de ayrıca teşekkür ediyorum..:)))





Sosu:

2 kase dolusu süzme yoğurt

1/2 kase mayonez

1/2 paket krema

1 kahve fincanı sirke

1 tatlı kaşığı köri

1 tatlı kaşığı kimyon

1/2 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz karabiber

2-3 diş sarmısak



*Tüm sos malzemesini homojen bir hale getirip, haşladığımız brokoli- karnabahar üzerine(dilerseniz buna havuç, brüksel lahanası da ekleyebilirsiniz) gezdiriyorsunuz ve afiyetle yiyorsunuz...

Sonra gelip bana yani Nurten ciğime yorum bırakıyorsunuz...:)))) Bizi mutlu ediyorsunuz....:)))







Related Posts with Thumbnails