21 Aralık 2007 Cuma

ÇİLEKLİ PASTA

Hiç yağsız çoook hafif bir pasta….

Pandispanya:
4 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 bardak süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
2- 2,5 bardak un

Kreması:
1 lt süt
3 kaşık un
1 kaşık buğday nişastası
2 yumurta
1 su bardağı şeker

Üstü:
2 paket hazır çilekli sos
çilek taneleri

yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Diğer malzemeleri ilave edip 170 derecede kek gibi pişiriyoruz.(Dilerseniz yuvarlak kalıp kullanıp, misina ile ikiye bölebilirsiniz).Sıcakken 2/3 bardak süt ile ıslatıyoruz.Krema malzemelerini pişirip mixerle çırpıyoruz.(Bu aşamada kendi tavsiyem,bir paket toz krem şanti de eklenmesi, lezzeti çok güzel oluyor)Çilekleri pastanın üzerine dizip sosu gezdiriyoruz.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapıyoruz.


Afiyet olsun


HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su pudra şekeri
  • 1 çay bardağı  hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta(birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı)

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE Yapılışı

  1. Oda ısısındaki tereyağını, pudra şekerini ,2 yumurta sarısı ve  hindistan cevizini ilave edip karıştıralım.
  2. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı  yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.(kaba yapışmamaya başladığı anda un ilavesine son verelim)
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  4. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun…

KAKAOLU BADEMLİ KEK



3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1şişe soda
1 çay bardağı soyulmuş, iri kıyılmış badem
2 dolu kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
*Yumurta ve şekeri mixerle güzelce çırpıyoruz.
*Sıvıları ilave edip, un ,kakao, kabartma tozu,vanilya ve badem karışımını ekleyip bu kez kaşıkla karıştırıyoruz ve yağlanmış kalıbımıza döküyoruz.
*160 derecelik fırında 45 dakika pişiriyoruz.
*Soğuyunca kalıptan çıkarıp, pudra şekeri ile süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Related Posts with Thumbnails