21 Aralık 2007 Cuma

ÇİLEKLİ KOLAY CHEESECAKE

Harika bir pasta...Kesinlikle denemenizi öneririm.

3 paket kremalı bisküvi(rondodan geçiriyoruz)
2 paket krema
2 paket labne peyniri
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket Dr Qetker çilek sosu
Yeterince çilek

*Ezilmiş bisküvileri kelepçeli kalıba sıkıca bastırıyoruz.
*Yumurta ile şekeri çırpıyoruz, krema ve labneyi de ekleyip karıştırıyoruz ve bisküvilerin üzerine koyuyoruz .
*170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Soğumadan fırından ÇIKARMIYORUZ.!(Kapak aralık bırakılacak)
*Ilıyınca yarım kesilmiş çilekleri diziyoruz ve tarifinden azıcık daha koyu hazırladığımız çilek sosunu döküp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun

HAVUÇLU KEK TARİFİ

havuçlu kek tarifi-sefertası tarifleri
Hani ağzınızda dağılır da, cevizini ayrı havucunu ayrı hissedersiniz, işte o kek bu kek...
Şahane bir kek, nefis bir tarif, üstelik kolay ve pratik..

HAVUÇLU KEK TARİFİ

malzemeler:(su bardağı 250 ml)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı erimiş yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1 dolu çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

HAVUÇLU KEK nasıl yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri epeyce mixerle çırpalım(en az 7-8 dakika) 
  2. Mixeri bırakıp yağını, yoğurdunu ve havucunu ekleyip çok az karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın karışımını eleyerek koyup hafif hareketlerle özleştirelim.
  4. En son cevizi ilave edelim 
  5. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt geçirip, kenarlarını yağlayarak hamuru kalıbımıza dökelim
  6. Üzerini düzeltip tane cevizle süsleyelim ve 160 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
  7. Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri eleyelim..
Afiyet olsun.

Not: Tüm keklerinizde malzemeler oda sıcaklığında olsun; fırın kapağını pişene kadar açmayın

ŞEFTALİ KURABİYE




ŞEFTALİ KURABİYE tarifi
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Becel
  • 1 limon (veya portakal) kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kırmızı,sarı,yeşil gıda boyası



  1. Tüm malzeme ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.Ceviz büyüklüğünde(büyük olmasın) yuvarlaklar hazırlayıp, 170 derecede hafif pembe pişirelim.
  2. Soğuyunca KURABİYELERİN altını çay kaşığı ile oyalım.


Bu çıkan parçaların içine ;

  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık şeker
  • 250 ml süt  pişirelim
  • 1 tatlı kaşığı margarin ekleyip ocaktan alalım
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık 
  • ve çıkan parçaların az bir kısmından koyup karıştıralım, sürülebilir bir macun kıvamına gelsin 


  1. .İçleri boşalan kurabiyelere tekrar dolduruyoruz.2 kurabiyeyi birbirine yapıştırıyoruz.
  2. Üç ayrı kaseye çay kaşığının ucuyla her renk boyadan koyup, her birine ½ çay bardağı su ekliyoruz.
  3. Top şekline gelen kurabiyenin bir bölümünü sarıya, bir bölümünü kırmızıya, bir bölümünü ise yeşile batırıp şekere buluyoruz. 
  4. Servis tabağımıza diziyoruz.


Afiyet olsun…


Related Posts with Thumbnails