16 Ocak 2008 Çarşamba

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ Bu şahane poğaçalar da sevgili Ayten'den...! Dün ondaydık ve diğer güzel ikramları arasında bu harika poğaçalar da vardı... Benim masadaki favorimdi diyebilirim...!!! Ama sadece yarım yedim, aklım kaldı valla:))) Ayten ciğim ellerine sağlık, en kısa zamanda ben de yapıp bol bol yemek istiyorum...İşte bu güzel lezzetin tarifi:

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ


  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket toz maya
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3/4 paket oda sıcaklığında tereyağı
  • Bir fiske tuz
  • Aldığı kadar un

Üzerine:


  • Yumurta sarısı

İçine:


  • Haşlanmış patates, beyaz peynir, kırmızı biber

PASTANE POĞAÇASI YAPILIŞI


  1. Her zamanki gibi şeker, ılık süt karışımında mayayı kabartıyoruz.
  2. Diğer sıvı malzemeleri ve peşinde kuru malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Mayalanmasını bekliyoruz.
  4. Yumurta kadar alıp içini koyup şekillendiriyoruz
  5. Yumurta sarısını sürüp 170 derece fırında pişiriyoruz...
Biz afiyetle yedik; size de kesinlikle tavsiye edilir; yapıp yiyen lütfen bir küçük yorum bıraksın olur mu? El sağlıklığı yaniii.....
Bana değil onca koşturmasının içinde beni kırmayıp bizlerle tarifini paylaşan arkadaşıma:))))
Sevgiyle ve mutlu kalın

13 Ocak 2008 Pazar

MEYVELİ TART TARİFİ

MEYVELİ TART TARİFİ
MEYVELİ TART TARİFİ
MEYVELİ TART TARİFİBu tartın hamur tabanını daha önce de vişneli çikolatalı olarak yapmış ve tarifi burada yayınlamıştım. Kreması ise tam ölçüde ve çok güzel sonuç alıyorsunuz...Tart tabanına tam geliyor.. Ben bu tartı çok seviyorum ve hep uygulamak istiyorum çünkü malzemeleri tam uyuyor, az ölçülerde ve dilediğiniz gibi şekillendirme, süsleme şansınız var...:)))))
Lezzetine ise diyecek yok zaten...

MEYVELİ TART TARİFİ

Malzemeler:

  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 100 gr tozşeker (yaklaşık 1/2 su bardağı kadar )
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 2 silme kahve kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr un ( yaklaşık 1 su bardağı+1 parmak kadar )

Krema malzemeleri;


  • 2 su bardağı süt,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yenek kaşığı tepeleme un,
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.
  • 100 gr kadar labne peynir,

Ayrıca:


  • Bir paket tart jölesi(Yoksa iki kaşık balı bir kaşık su ile sulandırıp kullanabilirsiniz)

MEYVELİ TART YAPILIŞI

  1. Tart kalıbımızı yağlayalım ve unlayalım.
  2. Yumurta ve şekeri önce iyice çırpıp tüm diğer hamur malzemesini ekleyelim
  3. Düşük devirde çok kısa çırpıp tart kalıbımıza dökelim. 
  4. Spatula yardımı ile kalıbın heryerine hamurun yayılmasını sağlayalım.
  5. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  6. Tartın soğumasını beklerken krema malzemelerini hazırlayalım.
  7. Soğuk sütün içine labne peynir hariç tüm malzemeyi katarak karıştıralım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar tel çırpıcıylakarştırarak pişirelim.
  8. Pişen kremaya biraz ılındıktan sonra labneyi ekleyelim ve mikserle en az 5 dakika çırptıktan sonra, pişmiş ve soğumuş tart hamurunun üzerine dökelim.
  9. Üstünü ben mandalina, muz , kivi ve deepfreezdeki ahududu ile süsledim. Ama sizin canınız hangi meyveyi istiyorsa onunla süsleyebilirsiniz.
  10. Meyveleri yerleştirdikten sonra üstlerine üzerindeki tarife göre hazırladığımız tart jölesini ortadan başlayarak dökelim.
Afiyet olsun

6 Ocak 2008 Pazar

KAKAOLU IRMIK TATLISI

KAKAOLU İRMİK TATLISI

KAKAOLU İRMİK TATLISI

KAKAOLU İRMİK TATLISI


malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • arasına ceviz
  • üzerine arzuya göre erimiş çikolata

KAKAOLU İRMİK TATLISI nın yapılışı:


  1. *Süt, irmik ve şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve vanilya karıştıralım.
  2. *Yarısını ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
  3. *Üzerine ceviz serpelim.
  4. *Kalan yarıya kakaoyu ekleyip iyice karıştıralım ve onu da dökelim.
  5. *yeterince soğuyunca buzdolabına koyalım ; bir iki saat buzdolabında dinlendirelim
  6. *Servis yaparken dilerseniz çikolata sos kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Related Posts with Thumbnails