21 Ocak 2008 Pazartesi

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI TARİFİ

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı teremyağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Dr.oetker çilekli jel
  • 15-20 adet çilek

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI

  1. Çilekli jeli üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
  2. Islattığımız kalıba önce jeli dökelim, küçük küçük doğradığımız çilekleri de ilave edip ılımasını bekleyelim.
  3. Soğuyunca hemen buzdolabının en soğuk bölümüne kaldıralım.
  4. Diğer taraftan tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Üzeri göz göz olunca içine yağ ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha pişirelim.
  6. Ocağı kapatınca hindistan cevizini de ilave edip tekrar karıştıralım.
  7. Biraz ılınınca dolaptan aldığımız kalıptaki jölemizin üzerine yavaşça dökelim.
  8. Bu şekilde buzdolabında mümkünse bir gece bekletelim.
  9. Ertesi gün kalıptan çıkarıp servise alalım
Not: Jel iyice donmadan muhallebiyi üzerine kesinlikle koymamalısınız. Ama aceleniz varsa alta muhallebiyi, ılıdıktan sonra da çilekleri ve jeli de üzerine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

20 Ocak 2008 Pazar

VİŞNELİ TART TARİFİ

VİŞNELİ TART TARİFİ
Tarifin aslında vişneler pişirilerek nişastalı bir pelte yapılıyor. Ben görüntüyü taneli istediğim(ve nişastam kalmadığı:( için sade jöle hazırlayıp, vişneleri üzerine yerleştirmeyi tercih ettim. Ama aşağıya tartın orjinal tarifini de bırakıyorum. Nasıl tercih ederseniz :)

VİŞNELİ TART TARİFİ

Malzemeler:

tart için:

  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 adet limon kabuğu
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • yumuşak tereyağı(kalıbı yağlamak için)

Vişne sosu için;

  • 1 su bardağı ayıklanmış vişne
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta(2-3 kaşık su ile açılmış)
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 2 su bardağı kadar su

süslemek için:

  • damla çikolata, hindistan cevizi, file fıstık vs.

VİŞNELİ TART YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
  3. Limon kabuğunu rendeleyip ekleyelim.
  4. Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave edelim.
  5. 24-26 cm çapındaki tart kalıbınızı tereyağ ile iyice yağlayalım ve hafifçe her yerini unlayalım. ()
  6. 170-180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.
  7. Sosunu hazırlamak için, ayıklanmış vişneyi tencereye koyalım
  8. Şekerini ekleyelim ve orta ateşte 5 dakika kaynatalım ve blender ile püre haline getirelim.
  9. Sulandırılmış nişastayı vişneye ekleyelim. 
  10. Sos kıvam alınca ocaktan indirelim ve ilk sıcaklığı geçince kekin üzerine dökelim.
  11. Buzdolabında dinlendirdikten sonra süsleyerek servis yapalım.
Not: Nişastanın mutlaka soğuk su ile karışması gerekir yoksa topaklanır.
        Kalıptan kolay çıkabilmesi için yağlama işleminin çok iyi olması gerekiyor

Afiyet olsun...

18 Ocak 2008 Cuma

SUSAMLI GEVREK KURABİYE TARİFİ

SUSAMLI GEVREK KURABİYE TARİFİ
Sevgili womentuana porselen demlik çay saati etkinliğine davet etmiş sağolsun...Ben de bu yemeğe doyulmayan (bir oturuşta dokuz on tane yiyor benimkiler!) misss gibi susamlılarla porselen demliğin yanında yerimi alayım dedim..Kolaylıklar diliyorum arkadaşıma da ....
Yapması bir kolay, yemesi bir zevkli...hadi buyrun;

SUSAMLI GEVREK KURABİYE TARİFİ

malzemeler:


  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 1 çay bardağı süt veya yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un( yaklaşık 5 su bardağı)

üzerine:

  • 1 küçük paket susam
  • 1 adet yumurta akı

SUSAMLI GEVREK KURABİYE YAPILIŞI


  1. Her zaman önce sıvı malzemeleri, ardından kuru malzemeyi birleştiriyoruz.
  2. Ununu yavaş yavaş, hamur kaba yapışmaz hale gelene kadar dikkatlice eklemeye özen gösterin.
  3. Ceviz kadar parçaları elimizle silindir yapıp halka ya da dilediğimiz bir şekli veriyoruz.
  4. Yumurta akına ve susama batırıp 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun...


Related Posts with Thumbnails