4 Şubat 2008 Pazartesi

TAVUKLU GÖBEK SALATA TARİFİ

TAVUKLU GÖBEK SALATA TARİFİ

Nefis bir salata oluyor bu...Diyeceksiniz ki bu kadar malzemeyle olur tabii ama biribirlerine yakışıyorlar ve başlıbaşına bir öğüne yetecek kadar da besleyiciler...

TAVUKLU GÖBEK SALATA TARİFİ


  • 1 adet tavuk göğsü(tuzlu suda haşlanıp didilmiş)
  • 1 küçük göbek
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1 küçük kutu mısır
  • 2 adet havuç(haşlanıp küp doğranmış)
  • 1 kase biberli salamura yeşil zeytin(doğranmış)
  • 1 kase konserve mantar
  • 4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarmısak
  • 1 adet sarı biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet limon
  • tuz

TAVUKLU GÖBEK SALATA yapılışı:


  1. Tüm malzemeleri, temizleyip, yıkayıp, doğrayıp karıştıralım ve afiyetle yiyelim..
Afiyet olsun...

1 Şubat 2008 Cuma

KATMER POĞAÇA TARİFİ

KATMER POĞAÇA TARİFİ

KAYINVALİDEME GİDERKEN HADİ YAPAYIM BARİ DEDİM VE ORTAYA HARİKA KATMERLER ÇIKTI YİNE...
Şahane lezzette poğaçalar bunlar..Azıcık zahmetli ama yiyenlerin yüzündeki ifadeyi görmek , emeğinize değiyor...

KATMER POĞAÇA TARİFİ

malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (sarısı yüzüne sürülecek)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • yumuşak margarin
 KATMER POĞAÇA yapılışı:
  1. Ilık süt ve şekerle mayayı eritelim..
  2. Sırayla diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. 8 parçaya bölelim
  4. Aralarını yumuşak margarinle yağlayarak açabildiğimiz kadar açalım ve üstüste koyalım.
  5. 12 üçgen parçaya keselim(son seferde ben 16 parçaya kestim daha minik olsun diye)
  6. Kenarlara herhangi bir iç malzeme koyalım ve saralım...
  7. Tepside mayalandırıp yumurtasını sürelim ve fırında 200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.

FASULYE TURŞUSU KAVURMASI TARİFİ

FASÜLYE TURŞUSU KAVURMASI TARİFİ

FASULYE TURŞUSU KAVURMASI TARİFİ

Karadeniz e özgü hem kahvaltıda, hem misafir sofralarında keyifle yenilen bir aperitif çeşididir. Genelde yanında mısır ekmeği olur... Lahanalı çeşidi de yapılır .

Malzemeler

  • 2 büyük kase fasulye turşusu
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekik, kırmızı biber( istenirse )
  • 2-3 kaşık zeytinyağı

FASULYE TURŞUSU KAVURMASI YAPILIŞI

  1. Turşumuzu tuzunu çıkarmak için biraz suda bekletelim.
  2. Süzdükten sonra küçük parçalara doğrayalım
  3. Yağları eritip yemeklik doğradığımız soğanları pembeleştirelim
  4. Sıktığımız fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Baharatları da ekleyip kendi suyuyla kısık ateşte on dakika kadar pişirelim
  6. Sert fasulye ise azıcık su ilave edip biraz daha pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails