9 Şubat 2008 Cumartesi

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

TIRTIL KURABİYE TARİFİ
TIRTIL KURABİYE TARİFİ

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 bardak civarı un( unu topluca dökmeyin)

TIRTIL KURABİYE Yapılışı:

  1. Tüm malzeme ile yumuşak , kıvamlı bir hamur yoğuralım(unu azar azar kulak memesi kıvamı alana kadar dökelim)
  2. Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serilmiş tepsimize bir parmak büyklüğünde sıkalım
  3. 170 derecelık fırınımızda yaklaşık 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirelim..
  4. Dilerseniz üzerine tarçınlı pudra şekeri eleyerek, hamurun yarısını kakaolu yaparak ya da bir ucunu benmari usulü eritilmiş çikolataya ve yeşil fıstığa batırarak da farklı sunumlar yapabilirsiniz..
  5. Ya da arasına marmelat sürüp yapıştırarak da olabilir, keyfinize kalmış💕
Afiyet olsun

6 Şubat 2008 Çarşamba

BAHARATLI KURABİYE TARİFİ

BAHARATLI KURABİYE TARİFİ
BAHARATLI KURABİYE TARİFİ

BAHARATLI KURABİYE TARİFİ



Malzemeler

  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (2- 2,5 su bardağı)

Üzeri için:


  •  1 adet yumurta sarısı
  • susam, haşhaş tohumu

BAHARATLI KURABİYE YAPILIŞI:


  1. Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabımıza alalım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım
  2. Yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürelim susam, haşhaş serpelim..
  4. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun


5 Şubat 2008 Salı

YALANCI İÇLİ KÖFTE(İRMİKLİ) TARİFİ

YALANCI İÇLİ KÖFTE(İRMİKLİ) TARİFİ

YALANCI İÇLİ KÖFTE(İRMİKLİ)

Uzun zaman sonra nihayet yapabildiğim  nefis bir lezzet...Daha önce sevgili Nurten ve Ayten de çok yediğim ama bir türlü denemeye fırsatımın olmadığı irmikli yalancı köfteler ...Gerçeğini denemeye bir türlü cesaret edemedim nedense..aslında annem  yaparken eskiden çok izlemişliğim var. Nasıl oyulduğunu bilirim ama ya çatlarsa patlarsa, o kadar emek verip de boşa giderse korkusuyla hep geri durdum işte...  Bilirsiniz korkunca da olacağı varsa bile olmaz.!!!
Neyse biz biraz daha yalancısı ile idare edelim, sonra belki bir cesaret girişebilirim, kim bilir ?
Benim gibi içliyi köfteyi çok seven ama bir türlü tutturamayanlar , hadi bu kolay...:))) 

YALANCI İÇLİ KÖFTE(İRMİKLİ) TARİFİ

Malzemeler:


  • 1 paket irmik (1/2 kg lık)
  • 1/2 paket margarin ya da tereyağı(eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, kırmızı biber

İç malzemesi:

  • 400 gr kıyma
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 soğan (ince kıyılmış )
  • 3-4 kaşık ince dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • tuz karabiber

YALANCI İÇLİ KÖFTE(İRMİKLİ)Yapılışı:

  1. Erimiş margarin yada tereyağını irmiğin üzerine dökelim
  2. Zeytinyağı ve tuzu da ekleyip karıştıralım ve üzerini kapatıp on dakika dinlendirelim
  3. Diğer tarafta kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım
  4. Yağını ve soğanı ekleyelim kavurmaya devam edelim
  5. Pul biber, tuz, karabiber ve ceviz ekleyip ve soğumaya bırakalım
  6. İrmiğe azar azar süt ekleyerek hamur haline getirelim
  7. Ceviz kadar parçalar alalım ve parmağımızla içini delerek yavaş yavaş açalım
  8. İç harcından bir kaşık koyalım ve uzun köfte şekli vererek kapatalım
  9. Orta ısıdaki yağda kızartalım
  10. Yaklaşık 25 +/- köftemiz olacak
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails