17 Şubat 2008 Pazar

ELMALI KEK TARiFİ

ELMALI KEK TARiFİ
ELMALI KEK TARiFİ
ELMALI KEK TARiFİ

Gerçekten lezzeti de görüntüsü kadar güzel..Ben fazladan sadece üzerine elmalı keke ceviz ve tarçını çok yakıştırdığım için ceviz de koydum... Pudra şekeri ve tarçın servis sırasında üzerine elenebilir...

ELMALI KEK TARiFİ


  • 3 adet elma
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10-12 adet ceviz

ELMALI KEK YAPILIŞI:


  1. Elmaları dörde bölelim ve içlerini temizleyelim.
  2. Erimiş soğumuş margarin, şeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar iyice mixerleyelim.
  3. Yumurtaları tek tek karıştıkça ekleyerek, mixerle çırpmaya devam edelim.
  4. Un ve kabartma tozunu üzerine eleyelim ve düşük devirde karıştıralım.
  5. (Ben yağlı kağıt serdiğim kelepçeli kalıp kullandım) Kalıba boşaltalım.
  6. Elmaların kabuklarını soyup dışlarına derince ama kopmayacak şekilde çizik atıp hamura batıralım ve aralarına ceviz serpiştirelim.
  7. 170 derecede 45 dakika civarıda pişirelim...
  8. Siz yine de bıçak ya da kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin
Afiyet olsun

14 Şubat 2008 Perşembe

ÜZÜMLÜ KURABİYELER


ÜZÜMLÜ KURABİYELER



MALZEMELER:

  • 250 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1′er paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
  • 1 su bardağı sarı üzüm
  • 4-5 su bardağı un(hepsini birden kullanmayın, azar azar ekleyin)

YAPILIŞI:

  1. Fındık ve üzüm haricinde diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. ama unu her zaman kontrollü dökmemiz gerekiyor.(bir bardağını sonraya saklayabilirsiniz)
  2. En son fındık ve üzümleri ekleyip özleşene kadar iyice yoğuralım.
  3. Hamuru rulo yapalım ve verev keselim, yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. Ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp file fındık serpelim. 
  5. 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.


Tarif Oktay Usta’dan.
Afiyet olsun

11 Şubat 2008 Pazartesi

BEZELİ PARFE PASTASI TARİFİ

BEZELİ PARFE PASTASI TARİFİ
Bu aralar biraz keyifsizim , o yüzden bugünlük arşive buyrun....Gamze Abla mın daha önceki ikramlarından aktarmaya ancak sıra gelen nefisss bezeli pastası....Hem yapımı kolay hem yemesi dondurma gibi çok lezzetli...

BEZELİ PARFE PASTASI TARİFİ

Malzemeler:


  • 5 yumurta akı
  • 5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • Beze
  • 2 kaşık nescafe
  • Vanilya

BEZELİ PARFE PASTASI YAPILIŞI


  1. Yumurta akları ve pudra şekerini kar haline gelene kadar çırpalım.
  2. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım
  3. İkisini karıştırıp tekrar çırpalım koyu bir kıvam alana kadar
  4. Kremayı ikiye bölelim ve yarısına nescafe ekleyip karıştıralım
  5. Kalıbın içine naylon veya streç serelim.
  6. Bezeleri ters olarak yerleştirelim
  7. Önce nescafeli karışımı sonra beyaz karışımı dökelim
  8. Buzdolabının dondurucusunda bir gece bekletelim
  9. servisten önce çıkarıp serviz kabımıza ters çevirelim...


Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails