1 Nisan 2008 Salı

KAŞARLI SUCUKLU PİDE

1 su bardağı sıcak-ılık süt(parmak dayanacak sıcaklık)
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
Yeterince un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
Kaşar rendesi(ben biraz da çerkez peyniri koydum)
Domates
Çarliston biber
sucuk parçaları


*Sıcak sütün içine şekeri ekleyip mayamızı eritelim.(sıcaklığı önemli)
*Sıvıyağ, tuz ve azar azar un ilavesiyle yoğuralım hamurumuzu ama çok yumuşak olmalı ,eli bıraktı mı tamamdır un miktarı...Aman fazla olmasın.:))
*Kapalı bir kaba koyalım ve mayalanmasını bekleyelim...
*Burada bir PÜF NOKTASI sizlere.Bir çay bardağına yarıya kadar su koyun ve içine misket kadar bir parça hamur atın.Bu hamur yüzeye çıktığında hamurunuzun mayası gelmiş demektir...
*Hacminin iki katı olduğunda hamurumuzdan parçalar koparıp yuvarlak açalım elimizle.
*Kaşar rendesi ve sucuk dilimlerini koyalım.Kenarlarını kıvıralım..(Benim çooooook çok acelem vardı, pek özenemedim; siz daha özenli yapabilirsiniz..)
*Domates dilimleri biber dilimleri ekleyelim..
*Kenarlarına isterseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. Ben 1 kaşık yoğurt,1 çay kaşığı salça ve azıcık yağ ile hazırladığım karışımı sürdüm...(Ve maalesef telaşımdan, yetişmesem yanıyordu.! Çabuk piştiği için yakınlarda olmanızı tavsiye ederim)
*200 derecede önceden ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim...


Afiyet olsun

PUDİNGLİ SÜRPRİZ KURABİYE



İçi:
1 paket muzlu veya kakolu puding
1,5 su bardağı süt

Hamuru:
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı

üzerine elemek için 2 yemek kaşığı pudra şekeri

* Puding’i 1,5 su bardağı sütle pişirelim. Karıştırarak (ya da soğuk suya oturtarak)soğutalım .
*Unu bir kaba alıp, margarin, kabartma tozu,yumurta sarısı ve pudra şekerini ilave edelim.
*Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
*Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizde açalım ve ortasına 1 kaşık puding koyup, hamuru kapatalım.
*Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
*Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek, servis yapalım.

Afiyet olsun

27 Mart 2008 Perşembe

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ
SELANİK GEVREĞİ TARİFİ Bu ölçülerle iki tepsi çıkıyor, dilerseniz yarıyarıya yapabilirsiniz..Ama hazırlayıp bir kenarda bekletebilirsiniz ani misafirleriniz için uzun süre dayanıyor... çok da lezzetli

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ


  • 4 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal kabugu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı fındık(badem, antep fıstığı vs)

SELANİK GEVREĞİ YAPILIŞI:

  1. Yumurta ve şekeri yaklaşık 3-4 dakika mikserle çırpalım
  2. Yağ ve sirkeyi ekleyip kısa bir süre karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  4. Yemişleri doğrayarak minik küpler haline getirip ilave edelim
  5. Kekten bira daha koyuca bir hamur olacak
  6. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltalım, spatula ile olabildiğince düzeltelim
  7. Üzeri pembeleşene kadar 180 derecede önceden ısıstılmış fırında 20-25 dakika fansız pişirelim
  8. Hafif üzeri kızarınca çıkarıp, ılınınca ince uzun dilimler halinde keselim.
  9. Dilimleri yan olarak tekrar tepsiye dizelim ve 150 derecede bu sefer fanlı olarak 10 dakika kızartıp kurutalım..
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails