6 Nisan 2008 Pazar

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI TARİFİ


http://sefertasim.blogspot.com

http://sefertasim.blogspot.com

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
  • 6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi:
  • 1 kg süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz sade krem şanti

Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket 3 ü bir arada nescafe

Üzeri için:
  • hindistan cevizi, tarçın, kakao, ceviz vs.
http://sefertasim.blogspot.com

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI NASIL YAPILIR


  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için ilk iş incirleri 15 dakika kadar ıslatalım
  2. Yumurta ve şekeri mixerle iyice çırpalım.
  3. Sütü ilave edip kaşıkla karıştıralım.
  4. Islanan incirleri süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba 1 kaşık un serpip incirleri una bulayalım.
  5. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım.
  6. Fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım.
  7. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
  9. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
  10. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  11. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim, karıştıralım.
  12. Daha sonra toz krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
  13. Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  14. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
  15. Bir kaba su ve nescafeyi alıp pişirmeden sadece karıştıralım.
  16. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim.
  17. 5 dk kadar şerbetin çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi her yerine eşit şekilde dökelim,
  18. 5 dk sonra üzerini hangi malzememiz varsa onunla süsleyelim
  19. En az 3-4 saat daha iyisi 1 gece buzdolabında bekletip servis yapalım)


Afiyet olsun




4 Nisan 2008 Cuma

KURU BÖRÜLCE SALATASI TARİFİ

KURU BÖRÜLCE SALATASI TARİFİ

KURU BÖRÜLCE SALATASI TARİFİ

malzemeler:

  • 100 gr. kuru börülce (akşamdan ıslatılmış)
  • 3-4 sap taze soğan
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 avuç kıyılmış ceviz
  • 2 adet közlenmiş biber
  • 2-3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 1 küçük havuç rendesi

Sosu:

  • 1/2 limonun suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

KURU BÖRÜLCE SALATASI YAPILIŞI

  1. Börülceleri düdüklü varsa 4-5 dakika kadar haşlayalım..(Yoksa tencerede yarım saat civarı )
  2. Süzelim ve geniş bir kaba alalım.
  3. Diğer tüm malzemeleri doğrayıp ekleyelim
  4. Sos malzemelerini de çırparak karıştırıp gezdirelim ve  servis tabağına alalım

afiyet olsun..

3 Nisan 2008 Perşembe

ŞEKİLSİZ-KAYA KURABİYE






Malzemeler:


  • 250 gr tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ(200 ml lik)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)
  • 1 çay kaşığı  kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Yapılışı:

  1. Yumurta, sıvıyağ, şeker ve tereyağını iyice karıştıralım 
  2. Un, kabartma tozu, vanilya, üzüm ve cevizi de ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, özensiz bir şekilde, düzeltmeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. 175 dereceli önceden ısınmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar  pişirelim.


Afiyet olsun...
Related Posts with Thumbnails