9 Nisan 2008 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE

250 gr. margarin veya tereyağı
2 kahve fincanı toz şeker
3 yumurta sarısı
1,5 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(2 su bardağından bir parmak eksik tabii yaklaşık olarak)

Üzeri için:
Toz fıstık
Herhangi bir marmelat

*Oda sıcaklığındaki yağ ve şekeri bir kapta iyice krem haline gelene kadar çırpalım
*Yumurtaların sarılarını ,vanilya,nişasta,unu da ekleyerek yoğuralım.
*Hamuru buzdolabında bir saat kadar dinlendirelim.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
*Ortasına parmağımızla bastırıp çukurlaştıralım ve marmelat doldurulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dk. pişirelim.
*Çıkınca fıstıkla süsleyelim..

****İsterseniz yumurta akına batırıp susama, ya da hindistan cevizine de batırabilirsiniz...

Afiyet olsun

8 Nisan 2008 Salı

AYVA TATLISI TARIFI

AYVA TATLISI TARIFIAYVA TATLISI TARIFI
Şahane bir tatlıdır.. Şeker ölçüsü idealdir . Denemek isterseniz hiç tereddüt etmeyin uygulayın derim

7 Nisan 2008 Pazartesi

PASTANE AÇMASI VE CEVİZLİ POĞAÇA TARİFİ

AÇMA  VE CEVİZLİ POĞAÇA TARİFİ
AÇMA  VE CEVİZLİ POĞAÇA TARİFİ

AÇMA  VE CEVİZLİ POĞAÇA TARİFİ

PASTANE AÇMASI  VE CEVİZLİ POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler

  • 1 su bardağı oldukça ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ(veya erimiş katı yağ)
  • 2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
  • 1 paket yaş maya veya kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (6-7 bardak arası)

Üzerine:

  • Yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • susam, çörek otu

PASTANE AÇMASI  VE CEVİZLİ POĞAÇA YAPILIŞI

  1. Yoğurma kabında ılık suyu, sütü, şekeri, mayayı koyup birlikte eritelim.
  2. Sıvı yağ, tuz, yumurta, un ilavesiyle ele hafif yapışan kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamur iki katına çıkıncaya kadar üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  4. Arada bir kez şöyle bir yoğurup hamurun gazını alalım(*daha güzel kabarır)
  5. 18 eşit parçaya ayıralım.
  6. Her bir parçanın ortasına oda ısısında yumuşamış yağdan birer çay kaşığı koyalım
  7. Parmaklarımızla yağla birlikte her bir hamuru tabak kadar açalım ve rulo yapalım.
  8. Her 2 parça ruloyu birbirlerine dolayarak uçlarını birleştirelim ve açma şekli verelim.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye toplamda 9 adet açmayı dizelim ve tepsi mayası için 20 dakika bekletelim.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı, sıvı yağ karışımdan sürelim
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  12. Pişen açmaların daha yumuşak olması için fırından çıkınca üzerine temiz bir mutfak bezi örtelim.

****Aynı hamurdan parçalar alıp içine ceviz koyup, poğaça şeklinde kapatıp yumurta sürüp poğaça             da yapabilirsiniz benim gibi....
****Ele yapışan bir hamur olursa elinizi biraz sıvı yağ ile yağlayarak şekil verebilirsiniz.


Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails