10 Nisan 2008 Perşembe

ÇİN BÖREĞİ


1 adet tavuk göğsü
1 adet havuç
4 diş sarmısak
1 adet kabak
1 adet pırasa
2 yaprak lahana
Ispanak
1 kase soya filizi(olmayabilir, şart değil)
Karabiber
soya sosu
2 adet yufka
2 adet yumurta
Galeta unu

*Tüm malzemeyi yıkayıp mümkün mertebe jülyen doğrayıp (kibrit çöpü gibi)doğrayıp hazırlayalım.
*2-3 kaşık zeytinyağında yukarıdaki sırayla tüm sebzeyi soteleyelim, süzelim...
*Yufkayı 8'e bölelim.İçi koyup kalın sigara böreği gibi saralım.
*Çırpılmış yumurtaya batırıp, galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım.


***Beni takip edenler kızartmadan uzak durmaya çalıştığımı bilirler...Şimdi de yufkaların üzerine 1 su bardağı yarı su yarı yağ karışımından sürüp içi koyup sardım ...Yumurtaya batırıp galeta ununa buladım ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirdim... Bu şekilde daha sağlıklı ve nispeten daha az kalorili olduğunu düşünüyorum:)))( Buna ne tesellisi denirse artık!!!)

Afiyet olsun

9 Nisan 2008 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE

250 gr. margarin veya tereyağı
2 kahve fincanı toz şeker
3 yumurta sarısı
1,5 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(2 su bardağından bir parmak eksik tabii yaklaşık olarak)

Üzeri için:
Toz fıstık
Herhangi bir marmelat

*Oda sıcaklığındaki yağ ve şekeri bir kapta iyice krem haline gelene kadar çırpalım
*Yumurtaların sarılarını ,vanilya,nişasta,unu da ekleyerek yoğuralım.
*Hamuru buzdolabında bir saat kadar dinlendirelim.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
*Ortasına parmağımızla bastırıp çukurlaştıralım ve marmelat doldurulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dk. pişirelim.
*Çıkınca fıstıkla süsleyelim..

****İsterseniz yumurta akına batırıp susama, ya da hindistan cevizine de batırabilirsiniz...

Afiyet olsun

8 Nisan 2008 Salı

AYVA TATLISI TARIFI

AYVA TATLISI TARIFIAYVA TATLISI TARIFI
Şahane bir tatlıdır.. Şeker ölçüsü idealdir . Denemek isterseniz hiç tereddüt etmeyin uygulayın derim

Related Posts with Thumbnails