ETLİ PAZI SARMASI
- 1 bağ pazı
 - 350 gr dolmalık kıyma
 - 2 adet kuru soğan(ince doğranmış)
 - 1 küçük çay bardağı pirinç
 - 1 küçük çay bardağı bulgur
 - 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2-3 kaşık su
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 silme tatlı kaşığı tuz
 - 1/2 çay kaşığı karabiber
 - 7-8 dal ince doğranmış maydanoz
 
sosu:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2-3 kaşık sıcak su
 - 2-3 diş sarımsak
 - tuz
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 
- Kıymaya, yıkanmış bulguru ve pirinci, incecik doğranmış soğanı, zeytinyağını, salçaları, suyunu, tuz ve karabiberi, ince doğranmış maydanozu ekleyip iyice yoğuralım..
 - Pazıların saplarını ve damarlarını kesip , yıkayıp az kaynar suya batırıp bir kaç dakika yumuşayana kadar sıcak suda bekletip çıkaralım.(Fazla tutarsanız hem vitamini suya geçer, hem de çok yumuşayacağı için saramazsınız, yırtılır)
 - Süzgece alalım
 - Kesme tahtası üzerinde ya da el içinde iki yanını kapatıp kıvırarak sigara gibi saralım.
 - Tenceremize dizelim.
 - Tavaya yağları ve salçayı ekleyip hafif kavuralım
 - İçine 2-3 diş sarımsak doğrayıp, su ekleyelim.
 - Tenceredeki dolmaların üstüne bu sosu yavaşça dökelim.
 - Bir tatlı tabağı ya da uygun bir kapağı ters çevirerek dolmaları tencere ile tabak arasına hapsedelim ki dağılmadan pişsinler.
 - Tabağın 1-2 parmak üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim
 - Damak tadımıza göre tuzunu ekleyerek pişirelim...
 - Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım....
 
Afiyet olsun