20 Mayıs 2008 Salı

TAVUK SALATASI- 2

Haşlanıp didilmiş tavuk eti
maydanoz
mısır
taze soğan
kornişon turşu
Çarliston biber
Tuz, limon,
zeytinyağı

(dilerseniz közlenmiş kırmızı biber, haşlanmış bezelye, salatalık vs. de ilave edilebilir)

*Bu nefis salata için tek yapacağımız tüm malzemeleri yıkayıp doğrayıp harmanlamak...:))



Afiyet olsun

18 Mayıs 2008 Pazar

İNCİRLİ KEK



3 yumurta(muhakkak oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 adet doğranıp, çok az suda hafif haşlanmış incir(suyunu da ekleyebilirsiniz.)

Yeterince un(koyu akıcı kıvam için gereken yaklaşık 2 su bardağı ama siz yine de kontrol edin,bardak büyüklükleri farklı olabilir)
süslemek için ceviz

*Yumurtaları ve şekeri mixerle 5-10 dakika çırpalım, iyice beyazlaşsın.
*Yağını, sütünü ekleyip mixerin en düşük devrinde şöyle bir karıştıralım.(Fazla çırparsanız yumurta sulanır)
*Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte eleyelim.
*Kaşıkla karıştıralım .
*İncirleri de ekleyip yağlanmış kalıbımıza dökelim ve üzerine cevizlerimizi serpiştirelim...
*170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika (kürdan temiz çıkıyırsa pişmiş demektir) pişirelim...Silikon kalıp kullanırsanız bu süre biraz daha uzuyor..Benimki yaklaşık bir saat sürüyor..
PÜF NOKTASI: İncirleri hamurumuzun dibine çökmesin diye haşlıyoruz...Tüm kuru meyveleri haşlamak gerekir..



Afiyet olsun..

13 Mayıs 2008 Salı

SOSLU LAHANA SARMASI TARİFİ

severtasitarifleri.com

SOSLU LAHANA SARMASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 300-400 gr civarı kıyma
  • 1.5 su bardagi pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3-3 yemek kaşığı domates suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (pişme sırasında eklenecek)
Sosu:

  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber

SOSLU LAHANA SARMASI yapılışı

KIYMALI LAHANA SARMASI TARİFİkıymalı LAHANA SARMASI TARİFİ


  1. Soğanları doğrayalım, pirinçleri yıkayalım , maydonozları yıkayp doğrayalım.
  2. Tüm iç malzemesini karıştırıp hazırlayalım.
  3. Lahanaların damarlarını temizledikten ve yıkadıktan sonra (iç kısmı ben genellikle kapuskalık veya salatalık ayırırım)tuzlu suda haşlayalım üç dört dakika...Aman dikkat fazla haşlarsanız dağılır ve saramazsınız..!
  4. Haşladığımız lahanaları süzelim ve soğuk sudan geçirelim erimesin diye ve içi koyarak bitene kadar saralım.Tenceremize dizelim.
  5. Diğer tarafta sosumuzu tüm malzemeleri sadece karıştırarak hazırlayalım..
  6. Tenceremize dizdiğimiz lahanaların üzerine dökelim .
  7. Tereyağını da üzerine ekleyelim
  8. Yeterince su ve tuz ilavesiyle iyice yumuşayana kadar pişirelim.Ben düdüklü kullandığım için hemen hemen 15 dakika civarı tuttum...
***Haşladığınız lahanalar fazla gelirse iyice süzülüp soğuduktan sonra kilitli poşetle deepfreeze kaldırabilir ve gerektiğinde suda bekleterek çözdürüp hemen kullanabilirsiniz..

afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails