9 Eylül 2008 Salı

HUNKAR BEGENDİ VE SEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ



HUNKAR BEGENDİ VE SEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

Beğendi için:
Beşamel sos:


  • 4 adet patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
Et için:

  • 1/2 kg kuzu veya dana eti( şeritler halinde kesilmiş tercih edin)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber,kekik pul biber

HUNKAR BEGENDİ yapılışı:

Beşamel Sosun hazırlanması:

  1. Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyelim.
  2. Közlendikten sonra soyup ince doğrayalım.
  3. Un ve tereyağını kavuralım.
  4. Sütü azar azar ilave edelim, bir yandan sürekli karıştıralım.
  5. Tuzu,kaşar rendesini ve ezilmiş patlıcanları karıştıralım.
  6. Tüm karışımı çukur bir tabağa alıp el blenderi ile homojen hale getirelim.
  7. Isınabilir bir kapta servis için muhafaza edelim.
Etin hazırlanması:
  1. Etleri düdüklü tencereye 2 kaşık zeytinyağı ile beraber koyalım ve yaklaşık 25-30 dakika pişirelim(Ben dana eti kullandığım için böyle yaptım.Eğer vaktiniz varsa tencerede özellikle de kuzu eti kısık ateşte suyunu çekene kadar daha güzel pişer)
  2. Ağzını açtıktan sonra varsa suyunu ocağı hızlandırıp çektirelim..
  3. Doğradığımız soğan, sarmısakları, biberleri ekleyip şöyle bir kavuralım.
  4. Minik doğranmış domateslerimizi ve salçamızı da ekleyip tuz ve karabiberini atıp 15 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  5. Etleri bir borcama alalım.
  6. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyalım.
  7. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirelim.
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

  • 1 ölçü pirinç(tuzlu suda 1/2 saat beklemiş ve nişastası iyice yıkanmış)
  • 2-3 kaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1,2 ölçü kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI yapılışı:


  1. Tercihen teflon yayvan bir tencerede yağı eritelim.
  2. Şehriyeleri ekleyip rengi kızarana kadar kavuralım
  3. Yıkanmış pirinçleri de ekleyelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
  4. Kaynar suyunu ekleyelim ve tuzunu atalım
  5. Üzeri göz göz olduğunda pilavımız pişmiştir.
  6. Bir kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun


5 Eylül 2008 Cuma

NEFİS İFTAR MENÜSÜ VE KARA LAHANA SARMASI TARİFİ

NEFİS İFTAR MENÜSÜ VE KARA LAHANA SARMASI TARİFİNEFİS İFTAR MENÜSÜ VE KARA LAHANA SARMASI TARİFİDün akşam canım Emine'mdeydik iftarı hep beraber yaptık, oruçlarımızı birlikte açtık..
Sağolsun enfes bir masa hazırlamıştı bizlere..O kadar telaşeyle, geç kalma korkusuyla çıktık ki evden fotoğraf makinamı almayı unutmuşum. Trafiği de düşününce kesin yetişemeyiz gözüyle bakıyorduk ama milimle masadaydık..Zaten çok beceriklidir arkadaşım , eli güzeldir , sevgisini de katmış ortaya harika yemekler çıkmıştı sağolsun..
Valla bunlar övgü değil gerçekten düşündüklerim ve hissettiklerim..:)) Bu yazıyı okuyunca biliyorum ki" yok canıııım" diyecek..İşte bu kadar da mütevazidir..
Arkadaşım şu aralar biraz sıkıntılı günler geçiriyor, o fedakarlıkla yine de herşeye koşturmayı başarıyor,Allah gücünü artırsın inşallah..
Makinamı almadığım için çok üzüldüm gerçi ama Emine ve Ender abi sağolsunlar kendi makinalarıyla bana destek oldular..Çok değil sadece bir kaç poz sizler için..
Gelelim kara lahanaya..Gerçi tarifini almayı unutmuşum günün yorgunluğu ve sersemliğiyle ama ilk kez yememe rağmen çok beğendim ben.....Hiç de söylendiği gibi değil yani(bazı nahoş duyumlar almıştım da:))
Tabakta görünenlerin hepsini yiyebilirdim yani:)) Canım benim bir de güzel koni şeklinde(huni gibi) sarmış onları ince ince uğraşıp...Çok lezzetliydi diğer herşey gibi..

Kara lahana sarması tarifi BURADA  
Böreği ise daha önce yayınlamıştım.. BURADA  tıklayıp ulaşın isterseniz...

Belki sizlere de fikir olur diye MENÜYÜ aşağıya yazıyorum sevgili dostlar ..Neler mi vardı masamızda:
Afiyetle kalın, sevginiz eksik olmasın...Tam yarım saat kala hepinize hayırlı iftarlar diliyorum...:))

Related Posts with Thumbnails