10 Eylül 2008 Çarşamba

SOYA SOSLU TAVUK TARİFİ

SOYA SOSLU TAVUK TARİFİ

SOYA SOSLU TAVUK TARİFİ

  • 500 gr tavuk kalça ya da göğüs kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5-6 adet arpacık soğan ya da 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un ya da nişasta
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı kara biber
  • 1-2 kaşık sıvıyağ

SOYA SOSLU TAVUK YAPILIŞI


  1. Soya sosu, sirke, un bir çay kaşığı tuzu ve karabiberi karıştıralım içine tavuk etlerini koyup yarım ya da bir saat buzdolabında marine edelim
  2. Tavaya sıvıyağı koyup soğanları pembeleştirelim(***varsa mantar, kabak, yeşil biber, kırmızı biber de jülyen doğrayarak ekleyebilirsiniz; bende olmadığı için koymadım)
  3. Tavukları da ilave edelim ve harlı ateşte karıştırarak pişirelim
  4. Tavuk iyice suyunu çekip kızarana kadar pişmeli

Afiyet olsun

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ(yoğurtlu)

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ(yoğurtlu)

malzemeler:

  • 150 gr kıyma
  • tuz, karabiber
  • 1 kaşık un (köftelere serpmek için)
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük kase ev eriştesi
  • 1 kase haşlanmış nohut 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1, 5 litre kadar sıcak et suyu 
  • kuru nane ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı

Terbiyesi:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su

ERZİNCAN ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Kıyma, tuz ve karabiber ile köftelerimizi yoğurup misket toplar yapıyoruz, unladığımız tepsiye dizelim.
  2. İncecik kıydığımız soğanlarımızı zeytinyağında soteleyelim.
  3. Daha sonra köfteleri de ekleyip 3-4 dakika köftelerin rengi dönene kadar kızartalım
  4. Üzerine sıcak et suyumuzu döküp, kaynayınca içine eriştelerimizi, haşlanmış nohutları ekleyip erişteler yumuşayana kadar pişirelim
  5. Terbiye için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelen kadar çırpalım
  6. Yoğurdumuzu çorbanın suyuyla hem biraz ılıtalım, hem de sulandıralım.
  7. Sonra bu yoğurdu çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim 
  8. Tereyağı sıvıyağ karışımında naneyi bir kez fokurdatıp çorbamıza ekleyelim.
  9. son olarak tuz, karabiber ilave edip çorbamızı ocaktan alalım
Not:Pişmiş yoğurtlu çorbaya asla sıcak su dökmeyin yoğurdun çökmesine neden olur. Gerek duyulursa inceltmek için soğuk su uygundur.

Afiyet olsun

PASKALYA COREGI TARIFI

PASKALYA COREGI TARIFIPASKALYA COREGI TARIFIPASKALYA COREGI TARIFI
PASKALYA COREGI TARIFI

Related Posts with Thumbnails