15 Eylül 2008 Pazartesi
10 Eylül 2008 Çarşamba
SOYA SOSLU TAVUK TARİFİ
SOYA SOSLU TAVUK TARİFİ
- 500 gr tavuk kalça ya da göğüs kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 5-6 adet arpacık soğan ya da 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı un ya da nişasta
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı kara biber
- 1-2 kaşık sıvıyağ
SOYA SOSLU TAVUK YAPILIŞI
- Soya sosu, sirke, un bir çay kaşığı tuzu ve karabiberi karıştıralım içine tavuk etlerini koyup yarım ya da bir saat buzdolabında marine edelim
- Tavaya sıvıyağı koyup soğanları pembeleştirelim(***varsa mantar, kabak, yeşil biber, kırmızı biber de jülyen doğrayarak ekleyebilirsiniz; bende olmadığı için koymadım)
- Tavukları da ilave edelim ve harlı ateşte karıştırarak pişirelim
- Tavuk iyice suyunu çekip kızarana kadar pişmeli
Afiyet olsun
ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ(yoğurtlu)
- 150 gr kıyma
- tuz, karabiber
- 1 kaşık un (köftelere serpmek için)
- 1 adet soğan
- 1 küçük kase ev eriştesi
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-1, 5 litre kadar sıcak et suyu
- kuru nane ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı
Terbiyesi:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı su
ERZİNCAN ÇORBASI nasıl yapılır?
- Kıyma, tuz ve karabiber ile köftelerimizi yoğurup misket toplar yapıyoruz, unladığımız tepsiye dizelim.
- İncecik kıydığımız soğanlarımızı zeytinyağında soteleyelim.
- Daha sonra köfteleri de ekleyip 3-4 dakika köftelerin rengi dönene kadar kızartalım
- Üzerine sıcak et suyumuzu döküp, kaynayınca içine eriştelerimizi, haşlanmış nohutları ekleyip erişteler yumuşayana kadar pişirelim
- Terbiye için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelen kadar çırpalım
- Yoğurdumuzu çorbanın suyuyla hem biraz ılıtalım, hem de sulandıralım.
- Sonra bu yoğurdu çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim
- Tereyağı sıvıyağ karışımında naneyi bir kez fokurdatıp çorbamıza ekleyelim.
- son olarak tuz, karabiber ilave edip çorbamızı ocaktan alalım
Afiyet olsun
Kaydol:
Yorumlar (Atom)
