23 Eylül 2008 Salı

BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ

BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ
BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİBÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ
Kayınvalidemin iftar menüsünden ilk olarak çorbayla başladım..Umarım beğenirsiniz...
Ne kadar minik hazırlandığını anlatabilmek için bir yemek kaşığına ne kadar mantı sığdığını, bir çay tabağında nasıl göründüğünü resimlerini çekerek gösterdim.Yani anlayacağınız oldukça emekli ve sabır işi..Pişince haliyle şişiyor biraz..
Telefonla fotoğraf çekimi de başarılı değil ama mühim olan tarif diyerek avutalım kendimizi, affola:)

BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ

Malzemeler:

Hamuru:
  • 3 su bardağı un
  •  1 su bardağı su 
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi:
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • maydanoz
Ayrıca:
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yeterince su

Börek çorbası nasıl yapılır?

  1. Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur hazırlayalım
  2. İncecik doğranmış soğan,maydonoz ve kıyma ile iç harcını da hazırlayalım.
  3. Dinlenmiş hamurumuzu incecik açalım ve çok minicik mantılar oluşturacak şekilde keselim
  4. İç koyarak minik minik bohça şeklinde sıkalım.
  5. Bir tencerede yağ ,nane ve salçayı çok az kavurup üzerine kaynar suyu ekleyelim ve tuzunu atalım.
  6. Yeteri kadar mantıyı ekleyip üzerinin köpükleri bitip de beyazlaşana kadar pişirelim.
Afiyetle yiyelim:))

Not: *Çorbaya arzu edilirse haşlanmış yeşil mercimek ve nohut da eklenebilir.
        **Ramazanda misafir için sofrada olmazsa olmaz bir çorbadır..
        ***Yukarıdaki ölçülerden 6-7 kez çorba yapılabilir. Her seferinde tencereye bir avuç mantı atılması yeterlidir.


21 Eylül 2008 Pazar

İFTAR SOFRASI









Kayınvalidemin bizler için hazırladığı nefis lezzetlerle dolu iftar masasından bir kaç görüntü sizler için..Biz yedik afiyet olsun , yapanların da ellerine sağlık hepsi harikaydı...Sağolsun kayınvalidem Kayseri yöresinin özgün lezzetlerini çok güzel yapar..Bugün de çoğunlukla yöreseldi yemekler...Bizimkilerin çok sevdiği, benimse (korkudan!)mümkün mertebe uzak durmaya ve tutmaya çalıştığım , asla birle yetinilemeyen yiyecekler hepsi de...Neler mi vardı?

Börek çorbası(nam-ı diğer minik mantı çorbası)
Yağlama
Etli yaprak sarması
Tandır böreği
Kayısı hoşafı
Göbek salata
İftariyelikler
Aşure
Bir de benim giderken yaptığım şekerpareler

Yemek bittiğinde masadan kalkamıyorduk adeta..
Ellerine sağlık kayınvalidemin ve Rahime Abla'nın...Bence onlar muhteşem ikili:))) Masa düzeni sevgili görümcem Buket den...Özellikle tembih etti yaz diye:))) Ben de yazdım işte:))
Hazırlayan , emeği geçen herkese HEPİMİZ çok teşekkür ediyoruz..

sizlere sırayla tarif vereceğim ama bugün artık çok geç oldu..Çok uykum var, ne olur kusura bakmayın..Sabah da çocukları okula göndermek için oldukça erken kalkmam gerekiyor..Yarından itibaren sırayla şu ana kadar neleri yayınlamamışsam veririm...Şimdilik sağlıkla kalın ...

Bu arada resimleri çektiğim makina yine bana ait değildi,(benimkini yine evde unutmuşum!!) resim kalitesi çok iyi değildi ama hiç yoktan iyidir değil mi? Daha iyi resimleme şansım olursa değiştiririm...Şimdilik böyle arkadaşlar..
Related Posts with Thumbnails