ŞEKERPARE TARİFİ
- 200 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (1 nin sarısı yüzüne)
- 1 paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
- 1paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (~3,5 su bardağı gibi siz yine de dikkatli ekleyin orta yumuşak bir hamur olacak, kulak memesi)
Şerbeti:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- çeyrek limon
ŞEKERPARE YAPILIŞI:
- İlk önce şerbeti hazırlayalım.
- Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp limon ekleyip bir dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, vanilya, pudra şekerini mixerle yaklaşık 4-5 dakika çırparak krema haline getirelim.
- Yumurtaları tek tek yedirerek karışıma ekleyelim.(Her yumurta için bir dakika )
- Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmiği birdenbire değil de azar azar,kıvamını kontrol ede ede ekleyelim.
- Pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.
- Yağlanmış tepsimize dizelim
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp oval olanlara çatalla çizik atalım.
- Yuvarlak şekillerin ortalarına çok bastırmadan birer fındık/badem/fıstık batıralım
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- SOĞUMUŞ olan şerbeti ilk sıcağı çıkmış (3 dakika bekleyelim) sıcak şekerparelerin üzerine dökelim.
- Üstünü başka bir tepsi ile kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayalım.
Afiyet olsun:)))