10 Ekim 2008 Cuma

MANTAR SOTE TARİFİ

MANTAR SOTE TARİFİKREPTE MANTARLI ET SOTE
TAHİNLİ VE ÇİĞ KÖFTE
TARHANALI MERCİMEKÇORBASI
BADEMLİ SEBZELİ PİLAV

KREPTE MANTARLI ET SOTE

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞIKARIŞIK HOŞAF

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI

PEYNİRLİ BÖREK
MANTAR SOTE TARİFİ

Ramazan'da güzel bir iftar sofrası..Şükürler olsun o masayı nimetlerle doldurana. Yengemin emeğiyle ben kendi tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sevgili abim ve yengeme , ayrıca canım Merve'me tekrar çoook teşekkürler..

Şimdilik sağlıcakla..

MANTAR SOTE TARİFİ

Mantar çok sulu ve kattığınız her şeyi, bütün lezzeti içine çekebilen sünger yapıda bir sebzedir. Ama musluk altında fazla yıkarsanız veya suda fazla bekletirseniz kendi lezzet ve aroması kayboluyormuş. Bu yüzden en doğrusu soymak ya da suya batırıp, çok hızlı bir şekilde çıkarıp temiz kuru bir bezle suyunu iyice çekmeden kurulamak gerekiyormuş.

Tavuk ve balık yemeklerinin yanında bence harika bir garnitür..

MALZEMELER

  • 400 gr kültür mantarı 
  • 1 dolu kaşık tereyağı 
  • 2-3 kaşık zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • Taze kekik 2-3 dal(kuru 1 çay kaşığı) 
  • 1 tatlı kaşığı limon 
  • tuz 
  • Maydanoz 

MANTAR SOTE NASIL YAPILIR?

  1. Mantarları güzelce temizleyip, iri iri doğruyoruz. 
  2. Tavamıza yağlarımızı alıp, kekik ve incecik doğranmış sarımsakları ekliyoruz. 
  3. Bir süre karıştırıp ardından mantarları da ilave ediyoruz. 
  4. Yağı içine çekip güzelce pişene kadar 5-10 dakika bekliyoruz 
  5. Limon ve tuzumuzu da ilave edip biraz çekince altını kapatıyor ve üzerine maydanoz kıyıp servise alıyoruz 

Not: Servise almadan içine krema eklerseniz makarna için de çok güzel bir mantar sosunuz olur


Afiyet olsun


8 Ekim 2008 Çarşamba

TANDIR BOREGI TARIFI- KAYSERİ

TANDIR BÖREĞİ TARIFI


Bu lezzeti tarife ne hacet? Yiyen bilir; yemeyenler derhal mutfağa..Sevdiklerinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın bence..:)

5 Ekim 2008 Pazar

VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ

VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ
VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ
VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ

VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ


Pandispanya:


  • 4 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 4 kaşık şeker
  • 4 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Vişne Peltesi:


  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 bardak çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

Üst:


  • 1 tek paket krem şanti
  • 1 paket meyveli sos(Dr.Qetker)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Damla çikolata ve süsleme boncukları

VİŞNELİ YAŞ PASTA yapılışı:


  1. Pandispanya için oda sıcaklığına getirilmiş yumurtaları savura savura şekerle çırpalım(mixerle)İyice koyulaşıp köpürecek hacminin iki katı olacak
  2. Unu,kabartma tozu ve vanilyayı üzerine eleyelim ve söndürmeden alttan üste alarak karıştıralım...
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim ve 170 derecede ısınmış fırınımızda yaklaşık 20 25 dakika(kürdan temiz çıkana kadar) pişirelim..İyice soğuyana kadar bekletelim.
  4. Pelte malzemelerini tel çırpıcı ile karıştırıp, ocakta kaynama noktasına getirip soğutalım
  5. Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar mixerleyelim ve meyveli sosu ilave edelim buzdolabına koyup bekletelim.
  6. Soğumuş olan pandispanyamızı ortadan ikiye keskin bir bıçak veya misina yardımıyla bölelim
  7. Alt katı bir kaç kaşık sütle ıslatalım ve pelteyi yerleştirelim; damla çikolataları serpiştirelim
  8. Üst katı da koyup onu da sütle ıslatalım ve krem şantiyle kaplayalım
  9. Süslemesini boncuklarla dilediğimiz gibi yapıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim..


Afiyet olsun


Püf Noktaları:
-Pandispanya için ilkemiz her zaman, her yumurta için bir kaşık un, bir kaşık şeker olmalıdır.
-Yumurta ve şeker çırpılırken içine hava alır ve bu hava yumurta proteinlerine tutunarak kabarmayı sağlar.O yüzden çırpma işlemini iyi yapmak ve sonrasında söndürmemek, ısınmış fırın kullanmak,pişmeden kapağını sık açmamak çok önemlidir..


Related Posts with Thumbnails