KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ
malzemeler:
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un(1 parmak eksik)
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Sote için:
- 750 gr kuşbaşı et(minik doğranmış)
- 1 adet kuru soğan
- 2 kaşık yağ(tercih sizin)
- 5 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 10-15 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı salça
- kekik,pul biber,karabiber,tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Üzerine:
- Krep sayısı kadar dilim kaşar
- Dilim domates
KREPTE MANTARLI ET SOTE YAPILIŞI:
- Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp cıvık bir hamur hazırlayalım..
- Birer kepçe hafif yağlanmış tavaya dökerek(veya yağsız tavada) önlü arkalı pişirelim..
- Krepler hazır olunca çok minik doğranmış etleri , yemeklik doğranmış soğanla yağda kavuralım
- (burada önemli olan önce kendi suyunu bıraktırıp sonra da kısık ateşte o suyu çekene kadar kendi yağında cızırdayana kadar pişirmek)
- Ardından sırasıyla 2-3 dakika arayla minik doğranmış biberleri,mantarları, domatesleri,salçayı ve bir bardak sıcak suyu koyup et pişene kadar iyice pişirelim.
- İnerken kekik, pul biber, karabiber ve tuz ekleyelim
- Kreplerin içine bir-iki kaşık koyup bohça şeklinde kapatalım
- Üzerine kaşar dilimi ve domates koyup fırında hafif eriyene kadar tutalım..
Afiyet olsun...