11 Ekim 2008 Cumartesi

KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ

KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ
KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ İşte geldi tariflerimizin ilki...Nefisti tek kelimeyle, hem göze hem mideye diye ben buna derim..Denemenizi de kesinlikle tavsiye ederim...Yapımı da oldukça kolay. Misafirleriniz için bir gün evvelden hazırlayıp ertesi gün fırınlayabilirsiniz..Size hem zaman hem de oldukça pratiklik sağlayacaktır..:)) Dilerseniz et yerine tavukla da yapabilirsiniz..Sevgili yengem Fatma nın tekrar ellerine sağlık...

KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ

malzemeler:


Krep için:



  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un(1 parmak eksik)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Sote için:


  • 750 gr kuşbaşı et(minik doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 kaşık yağ(tercih sizin)
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 10-15 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • kekik,pul biber,karabiber,tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzerine:


  • Krep sayısı kadar dilim kaşar
  • Dilim domates

KREPTE MANTARLI ET SOTE YAPILIŞI:


  1. Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp cıvık bir hamur hazırlayalım..
  2. Birer kepçe hafif yağlanmış tavaya dökerek(veya yağsız tavada) önlü arkalı pişirelim..
  3. Krepler hazır olunca çok minik doğranmış etleri , yemeklik doğranmış soğanla yağda kavuralım
  4. (burada önemli olan önce kendi suyunu bıraktırıp sonra da kısık ateşte o suyu çekene kadar kendi yağında cızırdayana kadar pişirmek)
  5. Ardından sırasıyla 2-3 dakika arayla minik doğranmış biberleri,mantarları, domatesleri,salçayı ve bir bardak sıcak suyu koyup et pişene kadar iyice pişirelim.
  6. İnerken kekik, pul biber, karabiber ve tuz ekleyelim
  7. Kreplerin içine bir-iki kaşık koyup bohça şeklinde kapatalım
  8. Üzerine kaşar dilimi ve domates koyup fırında hafif eriyene kadar tutalım..


Afiyet olsun...

10 Ekim 2008 Cuma

MANTAR SOTE TARİFİ

MANTAR SOTE TARİFİKREPTE MANTARLI ET SOTE
TAHİNLİ VE ÇİĞ KÖFTE
TARHANALI MERCİMEKÇORBASI
BADEMLİ SEBZELİ PİLAV

KREPTE MANTARLI ET SOTE

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞIKARIŞIK HOŞAF

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI

PEYNİRLİ BÖREK
MANTAR SOTE TARİFİ

Ramazan'da güzel bir iftar sofrası..Şükürler olsun o masayı nimetlerle doldurana. Yengemin emeğiyle ben kendi tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sevgili abim ve yengeme , ayrıca canım Merve'me tekrar çoook teşekkürler..

Şimdilik sağlıcakla..

MANTAR SOTE TARİFİ

Mantar çok sulu ve kattığınız her şeyi, bütün lezzeti içine çekebilen sünger yapıda bir sebzedir. Ama musluk altında fazla yıkarsanız veya suda fazla bekletirseniz kendi lezzet ve aroması kayboluyormuş. Bu yüzden en doğrusu soymak ya da suya batırıp, çok hızlı bir şekilde çıkarıp temiz kuru bir bezle suyunu iyice çekmeden kurulamak gerekiyormuş.

Tavuk ve balık yemeklerinin yanında bence harika bir garnitür..

MALZEMELER

  • 400 gr kültür mantarı 
  • 1 dolu kaşık tereyağı 
  • 2-3 kaşık zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • Taze kekik 2-3 dal(kuru 1 çay kaşığı) 
  • 1 tatlı kaşığı limon 
  • tuz 
  • Maydanoz 

MANTAR SOTE NASIL YAPILIR?

  1. Mantarları güzelce temizleyip, iri iri doğruyoruz. 
  2. Tavamıza yağlarımızı alıp, kekik ve incecik doğranmış sarımsakları ekliyoruz. 
  3. Bir süre karıştırıp ardından mantarları da ilave ediyoruz. 
  4. Yağı içine çekip güzelce pişene kadar 5-10 dakika bekliyoruz 
  5. Limon ve tuzumuzu da ilave edip biraz çekince altını kapatıyor ve üzerine maydanoz kıyıp servise alıyoruz 

Not: Servise almadan içine krema eklerseniz makarna için de çok güzel bir mantar sosunuz olur


Afiyet olsun


8 Ekim 2008 Çarşamba

TANDIR BOREGI TARIFI- KAYSERİ

TANDIR BÖREĞİ TARIFI


Bu lezzeti tarife ne hacet? Yiyen bilir; yemeyenler derhal mutfağa..Sevdiklerinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın bence..:)
Related Posts with Thumbnails