20 Ekim 2008 Pazartesi

KATMER BÖREĞİ TARİFİ

KATMER BÖREĞİ TARİFİKATMER BÖREĞİ TARİFİ
KATMER BÖREĞİ TARİFİ
KATMER BÖREĞİ TARİFİ


İşte Pazartesi 'ye yakışır bir börek...Nefis çıtır çıtır olur kendileri..Toplam 16 adet çıkıyor ve kesinlikle tavsiye edeceğim bir börek..Ama şu ayrıntıyı da belirtmeliyim:
Bu annemin eskiden misafirlerine çok yaptığı bir börekti..Yapıldığı gün biterdi çünkü müthiş lezzetlidir..Ben de bayram öncesi arife günü yaptım ve saklama kabına koyup bayram için bir kenara koydum ..Ama orada hata yapmışım..Bu davranışım yumuşamasına sebep olmuş, açıkta dursa bir şey olmazmış.(Annem ööööle diyo:)) Yani börek nefis ama bir nevi milföy hamuru gibi düşünüp hemen tüketilmesi gerekiyor...Ayrıca çok da zahmetli değil, hamuru kolay açılan basit bir hamur..Başka bir işinizin arasına bile sıkıştırabilirsiniz aynı zamanda..
İşte size tüm açıklığımla anlatıyorum...Saklamalı mıydım? Olmaz ki..!!!
Dileyen bu nefis lezzeti dener ve ne demek istediğimi sanırım o zaman daha iyi anlar..

Gününüz güzel geçsin ...Nefis bir hafta geçirin sevgili dostlar; bir kaç gündür sizleri evdeki yoğunluktan dolayı ziyarete gelemedim, kusura bakmayın...Tam bir elektronik krizi yaşıyoruz çünkü...3 gündür elde bulaşık yıkamak zorunda kaldık zira yirmi yıllık emektarımız sevgili bulaşık makinamız artık "yeter " dedi.. bir de sanırım bana küstü.!! Bir kaç gün evvel eşime:
-"Artık şu bulaşık makinasını değiştirsek, eli yüzü çok bozuldu, sarardı ...Mübarek çalışıyor da atmaya kıyamıyor insan işte..."

dedim.Makinaların kulakları ve hisleri var diyeceğim geliyor, iki gün geçmedi vallahi durdu!!
"Artık yeter, size yirmi yıl hizmet ettim, bundan sonra dinleneyim" dedi herhalde.! Ne yapalım gidip değiştirelim dedik...Ama makinanın dolusu bir bulaşık , toplam iki kişi bir saatte yıkadık.!
Arkasından TV de aynı şeyi yapmaz mı? Bir de onunla uğraş..!Artık ağzımı açmayacağım..
Evdeki diğer aletlere sesleniyorum,
"ben sizlerden çoook memnunum ,lütfen güzel hizmetlerinize devam edin; biz sizsiz olamıyormuşuz!!"

KATMER BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:


  • 1 bardak su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 çay kaşığı karbonat(veya bir paket kabartma tozu)
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Arasına:

  • 1/2 paket erimiş tereyağı

Arasına: 

  • herhangi bir iç (kıymalı, patatesli,peynirli vs.)

KATMER BÖREĞİ YAPILIŞI:


  1. Hamurumuzu orta yumuşaklıkta yoğuralım, dinlendirelim, 3 parçaya bölelim
  2. Ayrı ayrı yufka açalım ve aralarını erimiş yağ ile yağlayarak üst üste koyalım.
  3. Kare şekli verelim (resimdeki gibi) bunun için kenarlarını ortaya bohça gibi katlayalım aralarını yağlayarak yine.Ama üzerine yağ sürmeyelim.
  4. Buzdolabında bir süre donmasını bekleyelim
  5. Yukardan aşağı ve soldan sağa 3'er kesik atalım, toplam 16 parça oluşsun
  6. Merdaneyle her bir parçayı hafifçe dikdörtgen açalım ve ortaya iç koyup iki kenarı üst üste katlayalım
  7. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede pişirelim.


Afiyet olsun..

14 Ekim 2008 Salı

MUZLU YAŞ PASTA TARİFİ

MUZLU YAŞ PASTA-DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Bugün eşimin doğumgünü...Ona çok pratik olan bu pastayı hazırladım...Niyetim ilk önce çikolatalı, rulokatlı bir pasta hazırlamaktı ama kendisine sorunca muzlu istediğini söyledi... Demokraside çareler tükenmezmiş , bende kakaolu pandispanyamı muzlu pastaya uyarladım:)))
Resimdeki pasta ortaya çıktı. Bizler lezzetini çok beğendik..Umarım sizler de beğenirsiniz.:))

Önce sağlıklı, sonra da mutlu ve hep birlikte geçireceğimiz daha nice yaşlar diliyorum sevgili eşime..Hep sevgiyle andığımız güzel günlerimiz olsun inşallah:))
MUZLU YAŞ PASTA-DOĞUM GÜNÜ PASTASI

MUZLU YAŞ PASTA TARİFİ

Pandispanya için:
  • 5 yumurta(muhakkak oda sıcaklığında olmalı)
  • 5 fincan şeker
  • 5 fincan un(3 kaşığı kakao ya da dilerseniz sade yapabilirsiniz )
  • 1 fincan su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Islatmak için süt ya da meyva suyu vs.
Kreması:
  • 1 paket muzlu kremole
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 adet dilimlenmiş muz
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • file fındık
  • 1 adet muz
  • kiraz şekerlemesi
MUZLU YAŞ PASTA-DOĞUM GÜNÜ PASTASI

MUZLU YAŞ PASTA nasıl yapılır?

  1. Muzlu kremoleyi sütle iyice çırpıp hazırlayalım
  2. Krem şantiyi de tarifine göre hazırlayalım ve buzdolabına koyalım
  3. Çukur bir kapta şekeri ve yumurtaları iyice mixerle çırpalım.(yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar)
  4. Suyunu ilave edelim
  5. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu beraber önce bir yerde eleyelim sonra ilave edelim
  6. Bundan sonra kaşıkla hafif karıştıralım.
  7. Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp (ya da yağlı kağıtla )üzerine karışımı koyalımve önceden ısıttığımız 170 C fırınımızda pişirelim.
  8. Pandispanyamız piştikten ve soğuduktan sonra iki parçaya ayıralım.
  9. Alt kata ıslatmak için süt veya meyve suyu veya sulandırılmış reçel veya bal sürelim
  10. Üzerine krema sürerek dilimlenmiş muzu her tarafına eşit şekilde dizelim
  11. İkinci parçayı koyup aynı şekilde ıslatalım
  12. En üstüne ve kenarına hazırladığımız krem şantiyi sürelim ve süsleyelim
  13. Ben kiraz şekerlemesi, muz, file fındık ve çöp çikolata kullandım..
  14. Buzdolabında yeterince dinlendirdikten sonra servis yapalım...
Afiyet olsun


11 Ekim 2008 Cumartesi

KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ

KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ
KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ İşte geldi tariflerimizin ilki...Nefisti tek kelimeyle, hem göze hem mideye diye ben buna derim..Denemenizi de kesinlikle tavsiye ederim...Yapımı da oldukça kolay. Misafirleriniz için bir gün evvelden hazırlayıp ertesi gün fırınlayabilirsiniz..Size hem zaman hem de oldukça pratiklik sağlayacaktır..:)) Dilerseniz et yerine tavukla da yapabilirsiniz..Sevgili yengem Fatma nın tekrar ellerine sağlık...

KREPTE MANTARLI ET SOTE TARİFİ

malzemeler:


Krep için:



  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un(1 parmak eksik)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Sote için:


  • 750 gr kuşbaşı et(minik doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 kaşık yağ(tercih sizin)
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 10-15 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • kekik,pul biber,karabiber,tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzerine:


  • Krep sayısı kadar dilim kaşar
  • Dilim domates

KREPTE MANTARLI ET SOTE YAPILIŞI:


  1. Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp cıvık bir hamur hazırlayalım..
  2. Birer kepçe hafif yağlanmış tavaya dökerek(veya yağsız tavada) önlü arkalı pişirelim..
  3. Krepler hazır olunca çok minik doğranmış etleri , yemeklik doğranmış soğanla yağda kavuralım
  4. (burada önemli olan önce kendi suyunu bıraktırıp sonra da kısık ateşte o suyu çekene kadar kendi yağında cızırdayana kadar pişirmek)
  5. Ardından sırasıyla 2-3 dakika arayla minik doğranmış biberleri,mantarları, domatesleri,salçayı ve bir bardak sıcak suyu koyup et pişene kadar iyice pişirelim.
  6. İnerken kekik, pul biber, karabiber ve tuz ekleyelim
  7. Kreplerin içine bir-iki kaşık koyup bohça şeklinde kapatalım
  8. Üzerine kaşar dilimi ve domates koyup fırında hafif eriyene kadar tutalım..


Afiyet olsun...

Related Posts with Thumbnails