Çok beklemedi bir paket lokumdan iki kalıp kek yapıldı ve tüketildi kısa süre içinde..:)
Ölçüler farklı Fatoş tan ama fikir annesi olarak ona bu güzel kek için çooook teşekkür ediyorum..:))
Gelelim nasıl yaptığıma:
LOKUMLU KEK TARİFİ
- 3 adet yumurta(mutlaka oda sıcaklığında olmalı)
- 1 su bardağı şeker(bardak 200 ml)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı becel
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzerine 2-3 kaşık hindistan cevizi
- minik renkli lokumlar
LOKUMLU KEK nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri mixerle iyice çırpalım
- Yağ ve sütleri ekleyelim ama mixerle değil kaşıkla yumurtayı söndürmeden karıştıralım
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya üçlüsünü ekleyelim
- Yağlanmış kalıbımıza dökelim, resimdeki gibi üzerine ince bir kat hindistan cevizi serpelim
- Lokumlarımızı da serpiştirelim, bir kısmını batıralım(dışarıda kalanlar kuruyor,isterseniz tümünü batırın daha iyi olur,ben görsel olrak hoşuma gittiği için bir kısmını dışarıda bıraktım)
- 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirelim ..
*(Kürdan testi yapalım pişip pişmediğini kontrol için)
Afiyet olsun
