20 Kasım 2008 Perşembe

PATATESLİ KÜLAH BÖREK


PATATESLİ KÜLAH

PATATESLİ KÜLAH BÖREK
malzemeler

  • İstediğiniz sayıda milföy
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Haşlanmış 3-4 orta boy patates
  • Tereyağı veya zeytinyağı
  • tuz karabiber


Üzerine :

  • yumurta sarısı
PATATESLİ KÜLAH BÖREK in yapılışı


  1. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif soteleyelim
  2. haşlanıp ezilmiş patateslerimizi ekleyip onu da biraz kavuralım
  3. Tuz karabiber ekleyelim, içimiz hazır
  4. Milföylerin bir karesini beş şeride keselim.
  5. Bunları çelik hunimize (eğer yok ise kalın dergi yapraklarını huni yapıp yağlayarak kullanabilirsiniz)alttan başlayarak döndererek saralım.Ama önce hafifçe yağlamayı unutmayın çıkarması kolay olsun
  6. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim
  7. fırından çıkınca biraz ılınınca kalıbı içinden döndererek kırmadan çıkaralım
  8. Ilınmış içimizi dolduralım
  9. Bekletmeden servis yapmanızı öneririm:))

Afiyet olsun

15 Kasım 2008 Cumartesi

PRATİK MUZLU BATON PASTA





Bugün benim doğum günüm:))

Dünya yüzünde eskittiğim bir yılı daha arşive gönderdim!
Bu da basit ama çoook lezzetli pastam:))
Kendimi unutmadım yani:)))
Hepinize sevgilerrrrr:)
İşte tarifimiz de geldiiii:)
Az malzemeli, az kalorili:)) , az emekli , pratik , şipşak bir pasta bu...
Hiç uğraşmadım diyebilirim.. Ama dilim görüntüsünü almayı dalgınlıkla unutmuşum, akşama bitti zaten pasta...!
Pandispanya:
3 yumurta
3 kaşık un
3 kaşık şeker
1 kaşık sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması:
*1 paket muzlu cremole
*2 su bardağı soğuk süt(bardağım 200 ml)
*3 adet muz
Kiraz şekerlemesi(isteğe bağlı)
Hindistan cevizi
*Hep söylüyorum yine tekrar edeyim "muhakkak oda sıcaklığındaki" yumurtalarımızı yumurta sayısınca şekerle savura savura mixerle çırpıyoruz.Bembeyaz olacak, iki kat hacime ulaşacak, koyulaşacak, kaşıktan akmayacak yanii..
*Sonra diğer malzemeleri ekleyip "kaşıkla" iyice yedireceğiz
*Yağlı kağıt serdiğimiz mini fırın tepsimize dökeceğiz
*180 derece fırında yüzü kızarana kadar pişireceğiz
* Çıkınca sıcak sıcak yuvarlayacağız ,soğumasını bekleyeceğiz.
*Soğuk sütle cremolyi tarifinde söylendiği gibi 3-5 dakika çırpıp hazırlayacağız
*Kağıdından yavaşça ayırdığımız pandispanyamızın üzerine yarısını sürüp soyulmuş iki adet muzu boyuna döşeyeceğiz
*Rulomuzu tekrar kıvırıp kalan kremayı da üzerine süreceğiz ve dilediğimiz gibi süsleyeceğiz
Afiyet olsun

14 Kasım 2008 Cuma

IMAM BAYILDI TARIFI

IMAM BAYILDI TARIFI
IMAM BAYILDI TARIFI
Evet, kızartmaya bayılırım , deli olurum , kokularını takip ederim o kadar çok severim ama yapmıyorum işte...! Mikrodalga fırınımda yumuşatıyorum ve artık sadece bu şekilde kullanıyorum patlıcanları...Kızartmaları da fırında çok az yağ kullanarak yapıyorum, nefis oluyor..
Tamam tamam, şimdi geçiyorum tarife...Nefis olur gerçekten imam da ben de bayılırız yaniii::))
Related Posts with Thumbnails