8 Aralık 2008 Pazartesi

KAŞARLI DEREOTLU KREP


http://sefertasim.blogspot.com

http://sefertasim.blogspot.com
http://sefertasim.blogspot.com
Her evde krep yapılır..Özellikle haftas sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasındadır kendisi. Ben az değiştirip içine dereotu ve kaşar rendesi de kattım..Sade krep sevmeyen oğluş bir kaç tane birden yedi..
Tarife bile gerek yok aslında..Hiç bir zaman ölçü kullanmadım çünkü.
Ama yeni başlayanları, öğrencileri, bekarları düşünerek biraz daha yardımcı olabilelim diye yaklaşık bir ölçü veriyorum.

Buyurun :

KAŞARLI DEREOTLU KREP

malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • dereotu
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz
  • zeytinyağı
yapılışı:
  1. Önce yumurtaları tuzla iyice çırpalım 
  2. sütü ekleyip yine çırpalım
  3. Ununu tuzu ekleyelim 
  4. Çok sıvı olmayacak, çok katı da olmayacak, koyu akıcı bir kıvam elde edeceksiniz. Tavaya döküp eğdiğimizde çok hızlı ya da çok ağır akmamalı. Normal akıcılıkla tüm tavayı kaplayabilmeli. Koyu ya da sıvı ise un veya süt ile dengeleyelim.
  5. Kaşar ve dereotunu da ekleyelim, hamurumuz hazır
  6. Tavamızı bir çay kaşığı kadar yağlayalım, ısınınca küçük bir kepçe hamur dökelim ve tüm tavayı kaplamasını sağlayalım
  7. Kenarları hafif kalkınca tavayı şöyle bir sallayalım tutmuyorsa altüst edelim
  8. Arkalı önlü silikon spatula yardımıyla çevirerek pişirelim.
  9. Tüm hamurumuzu bitirene kadar bu işleme devam edelim

Afiyet olsun

Not: ***Sade krep yapmak için kaşar ve dereotu eklememeniz yeterli :)

6 Aralık 2008 Cumartesi

KAR LOKUMU








KAR LOKUMU

Nefis bir tatlı paylaşıyorum sizlerle...Çok hafif , sütlü bir tatlı..Yapımı da çok pratik, denemek isteyenler hiç tereddüt etmesin bence...Ama sonra yorumlarınızı bekliyorum ona göre:))


malzemeler:


  • 1 kg süt
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 8 yemek kaşığı tepeleme(abartmayın ama) un
  • 2 adet muz(ben de yoktu kullanmadım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sakız reçeli(Ege'ye özgü, harika oluyor)
  • 1/2 paket margarin



yapılışı:



  1. yağ ile unu hafifçe kavuralım (şöyle un çürümüş gibi olsun sadece)
  2. sütünü hızlıca karıştırarak ,ağır ağır ekleyelim.
  3. Kaynayınca altını kısalım ve vanilya, sakız reçeli ilave edelim.
  4. 10 dakika mixerle çırpalım.
  5. Fincanları suda çalkalayıp içine dolduralım
  6. Üzerlerine muz dilimleri batıralım
  7. Buzdolabında 2-3 saat bekletelim
  8. Fincanlarıın üzerine su koyup sonra hemen suyu dökelim.
  9. Islattığımız bıçakla kenarlarını hafif çevirip ters çevirerek muhallebiyi çıkaralım
  10. Birer porsiyonluk tekerlek dilimleyelim
  11. Bolca hindistan cevizi koyduğumuz tabakta her tarafını bulayalım...
  12. Süsleyerek servis yapalım..



Afiyet olsun...






4 Aralık 2008 Perşembe

FINDIKLI ÇİKOLATA SOSLU KEK





Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fındık kırığı(üzerine de biraz ayırın)
Sosu:
(Dilerseniz Dr Qetker hazır çikolata sos)
ya da
1 su bardağı süt,
1/2 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
Varsa erimiş çikolata
Sadece çırpılacak
hindistan cevizi(üzeri için )
Yapılışı:
*Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle iyice koyulaşana kadar(mixerin ucundan damlamayacak) çırpalım..
*Ardından önce tüm sıvı malzemeleri, sonra kuru malzemeleri kaşıkla yumurtaların sönmesine izin vermeden karıştıralım.
*Üzerine fındıkları serpip önceden beş dakika ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kürdan batırılınca temiz çıkana kadar pişirelim.
*Fırından çıkınca hemen hazırladığımız sosu dökelim.. Biraz soğuyunca hindistan cevizi serpelim..
******Bu keki düz bir tepsiye döküp dilimleri kare kare keserseniz daha şık durur..:))
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails