Çok lezzetli ve besleyici ; yine sağlıklı bir yemek alternatifi...Bu ara yemeklerden gidiyoruz, hep de pasta tatlı olmaz ki değil mi?
Şu sözlerim sadece "ayy bu da yenir mi ?" diye düşünenler için...
Sadece şunu demek istiyorum, önyargılı olmayın ve deneyin, beğenmez iseniz (ki olabilir) o zaman yemek tercihleriniz arasına koymayabilirsiniz...Ama lütfen kendini tanıtabilmesi için ona bir fırsat verin...:))
ZEYTİNYAĞLI YERELMASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1/2 kg yerelması
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 adet iri patates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
- 3 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
- batası su
Üzerine:
- yarım veya tüm limon(nasıl sevdiğinize bağlı)
- kıyılmış maydonoz
ZEYTİNYAĞLI YERELMASI yapılışı:
- Yağda sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı soteleyelim.
- Yarım halka doğradığımız havuçları ilave edelim, bir kaç dakika karıştırarak kavuralım.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz daha çevirelim.
- Soyulup küp doğranmış yerelmalarını ve patatesleri de ekleyelim
- Pirinç, tuz şekeri de ilave ettikten sonra batası suyunu koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Altını kapatınca üzerine limonunu gezdirelim ve kıyılmış maydonozla servis yapalım..
Afiyet olsun...