15 Aralık 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAGLİ YERELMASİ TARİFİ





Çok lezzetli ve besleyici ; yine sağlıklı bir yemek alternatifi...Bu ara yemeklerden gidiyoruz, hep de pasta tatlı olmaz ki değil mi?
Şu sözlerim sadece "ayy bu da yenir mi ?" diye düşünenler için...
Sadece şunu demek istiyorum, önyargılı olmayın ve deneyin, beğenmez iseniz (ki olabilir) o zaman yemek tercihleriniz arasına koymayabilirsiniz...Ama lütfen kendini tanıtabilmesi için ona bir fırsat verin...:))

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI TARİFİ


Malzemeler:

  • 1/2 kg yerelması
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 adet iri patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
  • batası su
Üzerine:

  • yarım veya tüm limon(nasıl sevdiğinize bağlı)
  • kıyılmış maydonoz

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI yapılışı:


  1. Yağda sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı soteleyelim.
  2. Yarım halka doğradığımız havuçları ilave edelim, bir kaç dakika karıştırarak kavuralım.
  3. Rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz daha çevirelim.
  4. Soyulup küp doğranmış yerelmalarını ve patatesleri de ekleyelim
  5. Pirinç, tuz şekeri de ilave ettikten sonra batası suyunu koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Altını kapatınca üzerine limonunu gezdirelim ve kıyılmış maydonozla servis yapalım..

Afiyet olsun...



14 Aralık 2008 Pazar

FİRİNDA CUPRA VE ROKA TERE SALATASİ


















FIRINDA ÇUPRA
malzemeler :

4 adet balık (çupra)
1 limon
4 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber

yapılışı:

*Balıkların üstünü verev şekilde bıçakla çizilelim.
*Yıkayıp iyice sularının süzülmesini bekleyelim
*Her tarafını tuz ve karabiberle ve zeytinyağı karışımı ile iyice ovalayalım
*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
*İçlerine birer ikişer kabukları soyulup yuvarlak kesilmiş limon dilimi,defne yaprağı ve bir çay kaşığı kadar tereyağı koyalım.
*240 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika yakmadan hafif kızarana kadar pişirelim. *Sarmısaklı roka salatası ve daha önce yayınladığım FIRINDA KEKİKLİ PATATES ile servis yapalım...
ROKA -TERE SALATASI
malzemeler:
1/2 demet yıkanıp iri doğranmış roka
1/2 demet tere
1 adet turp rendesi
1 adet havuç rendesi
4-5 cherry domates
1-2 diş sarımsak rendesi
zeytinyağı,tuz,
1/2 limon
**Sadece karıştırıyoruz:))) Afiyetle yiyoruz...
*Severseniz sirke de tercih edilebilir...

12 Aralık 2008 Cuma

ZEYTİNYAGLİ HAVUC TARİFİ



ZEYTİNYAGLİ HAVUÇ TARİFİ

Malzemeler:

  • 4-5 adet havuc
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kasığı zeytinyagı
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1/2 su bardagi sıcak su
  • Maydonoz

ZEYTİNYAGLİ HAVUÇ Yapilisi:


  1. Sogani piyazlık dograyip sarımsakla beraber yağda sarartalım.
  2. Halka doğranmış havuçları tuz, seker ilave edip beş dakika daha kavuralım.
  3. Uzerine pirincleri ekleyelim biraz daha çevirelim
  4. Sıcak suyunu ekleyip agzini kapatalım.
  5. Kısık ateste havuclar yumusayincaya ve pirinçler uzayıncaya kadar pisirelim. (Gerekirse biraz daha su ilave edilebilir)
  6. Servis yaparken uzerine dogranmis maydonoz serpistirelim.
Afiyet olsun...


Related Posts with Thumbnails